logo
HU EN

Program


Polska Jazz / Polmuz (PL)

Polska Jazz / Polmuz (PL)

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. szeptember 11. szerda, 20:00

 Közreműködik:

    Michał Fetler - baritonszaxofon
    Rafał Zapała - Polivoks szintetizátor, effektek
    Ksawery Wójciński - nagybőgő
    Rafał Igiel - dob
     
    Frank Bartłomiej - hangmérnök
    Jagoda Chalcińska // JAGO_VJ - live visuals

A Polmuz nevű formáció létrejötte tulajdonképpen onnan ered, hogy Michał Fetler szaxofonos a közelmúltban elnyerte a poznańi Zamek Kulturális Központ rezidens művészi ösztöndíját. Projektjének kiindulópontjául a nagy-lengyel régióból származó népdalok illetve kompozíciók szolgáltak, melyeket egy – a 20. század fordulójáról származó, 78-as fordulatú sellak lemezekből álló – egyedülálló gyűjtemény őrzött meg. Fetler határozott zenei karakterű, egymástól eltérő temperamentumú és érzékenységű művészeket keresett a projekt megvalósításához, azaz a Śrem, Pleszew és Poznań környékéről származó nép- és műzene kortárs értelmezéséhez. A zenészek úgy döntöttek, hogy az egy évszázaddal ezelőtti archív felvételek jellegét és zenélési módját felhasználva, nyitott szellemű, korlátoktól mentes kvázi-jazz-kompozíciókat hoznak létre, a rituális transz-állapotot idéző ős-erejű improvizációkkal és a nagy-lengyel népi motívumokból építkező narratívával.

2018-ban jelent meg a zenekar debütáló lemeze, Drzewiej címmel. Különlegessége, hogy voltaképpen két – egymással teljesen megegyező repertoárú, de előadásmódjában egymástól jelentősen eltérő – albumból áll.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánlatunk


A trió 15 éve változatlan formában él és koncertezik. Szakcsi Jr. és Balázs Elemér gyerekkori barátokként alakítottak zenekart, miután 1998 óta muzsikálnak együtt. A fiatal tehetségként az akkor már néhány éve a hazai jazz életbe berobbant Pecek Lakatos Krisztiánt hívták bőgőzni 2008-ban megjelent első lemezük, a Psalms előtt.

Korunk egyik legünnepeltebb zongoraművésze, az orosz származású Elisabeth Leonskaja világhírű 20. századi zenészek nyomdokában jár: példaképei között szerepel David Ojsztrah, Emil Gilels és Szvjatoszlav Richter, akik közül az utóbbi közeli barátja és hosszú időn át mentora is volt.

Kőszegi Imre az első olyan generációhoz tartozik Magyarországon, akik a modern jazzt önálló, a szórakoztató tánczenétől független műfajként közelíthették meg. Játékára a bebop és a free jazz gyakorolta a legnagyobb hatást.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!