logo
HU EN

Program


Polska Jazz Wojcinski/Szmanda Quartet
3

Polska Jazz Wojcinski/Szmanda Quartet

A zenekar egyike azon nagyszerű avantgárd együtteseknek, aki bizonyítják, hogy a zene már a zenészek közti erős egymásra-hangoltságtól is képes rendkívüli kifejezőerőt nyerni.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. november 12. péntek, 20:00

Polska Jazz Wojcinski/Szmanda Quartet

Közreműködik:
Maurycy Wojcinski - trombita
Szymon Wojcinski - zongora
Ksawery Wojcinski - bőgő
Krzysztof Szmanda - dob

A 2014-ben alakult Wójciński / Szmańda Quartet már az alapítás utáni első időkben megragadta a jazzrajongók figyelmét. A kvartett ötlete a Wójciński testvérek fejéből pattant ki: miután évekig zenéltek függetlenként különböző formációkban, úgy döntöttek, új, saját formációt hoznak létre, amibe meghívják az általuk nagyra becsült dobost, Krzysztof Szmandát. Kompozícióik során „könnyedén, rendkívül békésen dolgozzák ki a témát, amely aztán parádés improvizációkba torkollik, de még mindig a kompozíció keretein belül, amely így szinte transzba ejti hallgatóját”. A formáció első albuma, a Delusions 2016-ban jelent meg, amelyet a kritikusok az év legjobb jazzalbumának választottak. Az elmúlt három évben sikeresen turnéztak Lengyelországban és külföldön is, Hollandiától Kanadáig, Izraeltől Szerbiáig, az USA-tól Magyarországig. 2019-ben újabb lemezzel jelentkeztek With all due respect címmel, amely szintén a legjobb tíz jazzlemez közé került Lengyelországban, a Jazz Forum szavazói listáján.

A formáció zenéje fordulatos és meglepetésekkel teli, aminek egyik legfőbb oka a négy erős zenészszemélyiség közti koncentrált figyelem, már-már telepatikus kommunikációs képesség, amely alkalmassá teszi őket az azonnali reakciókra. Erre szükség is van, mert zenéjük sajátossága, hogy a bőgő-dob alkotta ritmusszekció nem csupán kísérőszerepet lát el, hanem játékosaik a dallamhangszerekkel egyenragú imrpovizatőrök, akik így aktív alakítói a zenei irányvételeknek is.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánlatunk


A Subtones műfaji határokon átívelő, dalközpontú szerzeményeivel néhány év alatt közönségkedvenc koncertzenekarrá vált a hazai jazzpop színtéren. Azért, hogy még közvetlenebbül tudjanak kapcsolódni a hazai közönséghez, a Fonogram-díjas Lángolj című lemezükön kizárólag magyar nyelvű dalok hallhatók, amelyek szövegét a zenekar tagjai mellett Szepesi Mátyás és Závada Péter írták.

A szefárd zene az útonlét zenéje.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!