logo
HU EN

Program


Pozsár Máté Septet

Pozsár Máté Septet

Pozsár Máté a zeneelmélet rajongójaként és tanáraként az elmúlt évek folyamán egy olyan konceptuális kompozíciós módszeren is dolgozik, mely a modális és polimodális összhangzattanban rejlő harmóniákon és hangszíneken nyugszik.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: március 13. szerda, 20:00

Pozsár Máté Septet

Közreműködik:
Ávéd János - szopránszaxofon, fuvola
Kováts Gergő - baritonszaxofon, fuvola
Cseke Dániel - tenorszaxofon, fuvola
Menyhért Márton - gitár, moduláris szintetizátorok
Pozsár Máté - zongora, szintetizátorok
Hock Ernő - nagybőgő
Miklós Szilveszter - pergődob, ütőhangszerek

Pozsár Máté zongorista a magyar kreatív zenei színtér megkerülhetetlen alakját a közönség elsősorban Grencsó István, Mezei Szilárd, Baló István, vagy Ajtai Péter zenekarainak tagjaként ismerhette meg. Mindemellett a zeneelmélet rajongójaként és tanáraként az elmúlt évek folyamán egy olyan konceptuális kompozíciós módszeren is dolgozik, mely a modális és polimodális összhangzattanban rejlő harmóniákon és hangszíneken nyugszik. A 2019-ben alakult, izgalmas hangszerösszeállítású, dob nélküli szextettjébe közeli barátait invitálta, akikkel az Opusban már négy alkalommal szólaltatta meg lassan építkező, áttetsző, kötöttségekben és improvizációban egyaránt gazdag kamarazenei elképzeléseit. 2021-ben jelent meg Black Stork című lemezük a Hunnia Records gondozásában. Ez alkalommal a felállás szeptetté bővül, Miklós Szilveszter dobossal, aki kizárólag pergődobon és ütőhangszereken működik közre a koncerten.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánlatunk


A MAO zenekarvezetője és a lengyel zongorista együttese ugyan támaszkodik korábbi Chopin- és Bartók-átdolgozásaikra, de teljesen új műsort hallunk.

A Visegrad Jazz Exchange a Jazz Po Polsku Alapítvány kezdeményezésére elindult új V4-es projekt, amely zenészek és zenei intézmények művészi együttműködését hivatott előmozdítani. Az alkalomra létrejött projektzenekar tagjai a négy ország kortárs jazzszínterének krémjét képviselik.

A három zenész játékában nagy teret kap a kollektív improvizáció is, ami azt hivatott hangsúlyozni, hogy a kiindulópontul szolgáló műveket és a zenekar által megfogalmazott új szerzeményeket mindenekelőtt élőzenei szövetként kell értelmezni. Ezen az estén Szlama László személyében a népzenei kincsek egy avatott ismerője csatlakozik a trióhoz.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!