logo
HU EN

Program


Quasars Ensemble: Jubilee
2

Quasars Ensemble: Jubilee

A Quasars Ensemble 2008. évi létrejötte óta a maga műfaján belül az egyedülálló professzionális zenekarok közé tartozik Szlovákiában. A kortárs komolyzenén kívül ugyanolyan mértékben foglalkozik a régi korok zenéjével, merészen építkező dramaturgiai koncepcióival pedig nemzetközi elismertséget vív ki magának.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. szeptember 28. kedd, 19:00

Műsor:

Juraj Pospíšil: Noneto no. 1. „Emlék és intelem”, op. 11 (1960)
Viera Janárčeková: Narratorium (2008)
Oto Ferenczy: Concertino per 10 stromenti (1948/1974)

Közreműködik:

Quasars Ensemble
Ivan Buffa – karmester

A program jubiláló szlovák szerzők három zenekari művére reflektál. Megemlékezik Oto Ferenczy születésének századik évfordulójáról, Juraj Pospíšil meg nem élt nyolcvanadik születésnapjáról, valamint Viera Janárčeková nyolcvanadik születésnapjáról.

A Quasars Ensemble 2008. évi létrejötte óta a maga műfaján belül az egyedülálló professzionális zenekarok közé tartozik Szlovákiában. A kortárs komolyzenén kívül ugyanolyan mértékben foglalkozik a régi korok zenéjével, merészen építkező dramaturgiai koncepcióival pedig nemzetközi elismertséget vív ki magának. Az együttes hangversenyeken mutatta be a jelenkori alkotói élvonal elsőrangú képviselőinek (Bent Sørensen, Michael Jarrell, Kaija Saariaho, Toshio Hosokawa, Tristan Murail) profiljait a szerzők személyes részvételével. Számos jelentős előadóművésszel dolgozott együtt (Ilja Gringolts, Dalibor Karvay, Tosiya Suzuki, Camilla Hoitenga), s a kortárs komolyzene legtekintélyesebb pódiumain mutatkozott be: a darmstadti nyári kurzusokon, a Varsói Ősz, Prágai Tavasz, Pozsonyi Zenei Ünnepségek, Melos-Étos nevű fesztiválokon és másutt. 2013-ban a zene kategóriájában megkapta a Kristályszárnyak nevű díjat. A zenekar különböző kiadóknál 13 CD anyagát vette fel.

Ajánlatunk


A trió 2022 őszén rögzítette debütáló nagylemezét Plains to See címmel. Az album anyaga az elmúlt két és fél év során fokozatosan állt össze Péter kompozícióiból, így a dalok között sokat játszott és friss darabok is találhatók. A Cseh Péter Trio Ávéd Jánossal kiegészülve az Opus Jazz Clubban mutatja be a lemezt ezen a koncerten.

A Classicus Quartet ötödik évébe lépő sorozata a vonósnégyes-irodalom egyedülálló keresztmetszetét kínálja a BMC Koncerttermében.

…csönd-zsákból hangot lop… (Weöres Sándor)

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!