logo
HU EN

Program


Rafael Mário Trió

Rafael Mário Trió

A trió zenéje stíluskategóriákba nehezen besorolható, saját szerzeményeik között balkáni nyolcados lüktetésű kompozíció éppúgy megtalálható, mint magyar és roma népzenei elemekből táplálkozó alkotás. A csapat komoly hangsúlyt fektet a kollektív improvizációra és az eredeti hangzás megteremtésére, amelyhez számos forrásból merítenek.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. július 26. szerda, 20:00

Rafael Mário Trió

Közreműködik:
Rafael Mário - zongora, billentyűs hangszerek
Bartók Vince - basszusgitár
Hidász Tamás - dob

Rafael Mário Junior Prima díjas zongoraművész, zenekarvezető a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen diplomázott, majd Torontóban ismerkedett tovább a jazz világával. Sikeres stúdiózenészként működött Kanadában, évek múltán hazatért, és 2014-ben megalapította a Rafael Mário Triót, amivel több saját lemezt is kiadott.

A trió zenéje stíluskategóriákba nehezen besorolható, saját szerzeményeik között balkáni nyolcados lüktetésű kompozíció éppúgy megtalálható, mint magyar és roma népzenei elemekből táplálkozó alkotás. A csapat komoly hangsúlyt fektet a kollektív improvizációra és az eredeti hangzás megteremtésére, amelyhez számos forrásból merítenek: szerzeményeikben és azok interpretációjában egyaránt fellelhetőek a mainstream, valamint a kortárs jazz stíluselemei, a különböző latin zenei irányzatok eszközei és a hip hop groove-ok. A trió tagjai mindhárman a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz tanszékén szereztek diplomát, azonban a jazz mint fősodor mellett állandó inspirációs forrásként tekintenek a kortárs könnyűzenei áramlatokra is, ami esetükben főleg az elektronikus effektek bátor és széles körű alkalmazásában érhető tetten. Jazz a hip hop lendületével – legutóbbi albumuk, illetve készülőben lévő új lemezanyaguk számai ezt kínálják a közönségnek.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánlatunk


A trió Vincent de Boer vizuális művész közreműködésével gyakran interaktív audiovizuális előadásokra is vállalkozik.

A zenekarvezető Pataj György 1997-ben végzett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola jazz tanszakán. Itthoni és külföldi tehetségkutató versenyeken elért előkelő helyezéseit követően az elmúlt másfél évtized során olyan neves hazai muzsikusokkal játszott, mint Pege Aladár, Kőszegi Imre, Babos Gyula, vagy a Cotton Club Singers.

Dés András azon kevés ütőhangszeresek közé tartozik, akik nemcsak különféle zenekarok tagjaként szívták magukba zenei stílusok egész arzenálját, hanem saját együttest, sőt együtteseket is alapítottak.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!