logo
HU EN

Program


Rebellion(s) (FR/US)

Rebellion(s) (FR/US)

A Rebellion(s) két kiemelkedő fúvós – a francia Sylvain Rifflet, és az amerikai Jon Irabagon – vadonatúj projektje. Programjukat országaik demokráciához vezető útját kikövező zendülések, lázadások, forradalmak és szabadságharcok inspirálták – zenei szempontból.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. január 21. kedd, 20:00

Rebellion(s) (FR/US)

Közreműködik:

    Sylvain Rifflet - szaxofon, klarinét
    Jon Irabagon - szaxofon
    Sébastien Boisseau - nagybőgő
    Jim Black - dob

A Rebellion(s) két kiemelkedő fúvós – a francia Sylvain Rifflet, és az amerikai Jon Irabagon – vadonatúj projektje. Programjukat országaik demokráciához vezető útját kikövező zendülések, lázadások, forradalmak és szabadságharcok inspirálták – zenei szempontból. Míg Franciaországban a lázadással kapcsolatban a zene elsősorban tiltakozó dalok vagy himnuszok formáját öltötte, az Egyesült Államokban a jazz-zenészek alkotóművészetükkel kezdettől tevékeny részesei voltak a polgárjogi küzdelmek társadalmi forrongásainak, elég csak John Coltrane Alabamáját, vagy Archie Shepp, Sun Ra, Pharoah Sanders és a többiek munkásságát említenünk...

Sylvain és Jon megannyi lázadás, vagy forradalom során írt, illetve azok által inspirált zenét tanulmányozva arra a meggyőződésre jutott, hogy – új formákkal, új nézőpontokból –kompozíció és improvizáció továbbra is a lázadás ideális kifejezési formái lehetnek. A korábbi alkotók illetve saját vadonatúj témáiból összeállított alapanyagon ezután már a francia és az amerikai jazz két további kulcsszereplőjével, Jim Black dobossal és Sébastien Boisseau bőgőssel dolgoztak tovább közösen. Az eredmény a jazz, a free- jazz, a repetitív és a minimal-music komplex elegye, melyet folyton áradó improvizáció sző egységes szövetté.

A French-American Jazz Exchange 2018 által támogatott projekt bemutatójára április 3-án a legendás Banlieues Bleues Fesztiválon került sor, három napra rá pedig az Opusban mutatták be az anyagot, hatalmas sikerrel. Mostani koncertjüket követően a BMC stúdiójában rögzítik a kvaertett bemutatkozó albumát, mely a BMC Records kiadásában jelenik meg, várhatóan 2020 őszén jelenik majd meg.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánlatunk


A trió 15 éve változatlan formában él és koncertezik. Szakcsi Jr. és Balázs Elemér gyerekkori barátokként alakítottak zenekart, miután 1998 óta muzsikálnak együtt. A fiatal tehetségként az akkor már néhány éve a hazai jazz életbe berobbant Pecek Lakatos Krisztiánt hívták bőgőzni 2008-ban megjelent első lemezük, a Psalms előtt.

Kőszegi Imre az első olyan generációhoz tartozik Magyarországon, akik a modern jazzt önálló, a szórakoztató tánczenétől független műfajként közelíthették meg. Játékára a bebop és a free jazz gyakorolta a legnagyobb hatást.

Korunk egyik legünnepeltebb zongoraművésze, az orosz származású Elisabeth Leonskaja világhírű 20. századi zenészek nyomdokában jár: példaképei között szerepel David Ojsztrah, Emil Gilels és Szvjatoszlav Richter, akik közül az utóbbi közeli barátja és hosszú időn át mentora is volt.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!