logo
HU EN

Program


Rohmann Ditta – Szalai Péter – Szőke Szabolcs Trió & Melisa Yildirim (HU/TR): Csend és szökés

Rohmann Ditta – Szalai Péter – Szőke Szabolcs Trió & Melisa Yildirim (HU/TR): Csend és szökés

A Csend és szökés című műsor három sajátos utat járó zenész együttműködésének gyümölcse. Rohmann Ditta sokoldalú művész, akit éppúgy láthatunk nagy koncerttermek szólistájaként, mint világzenei formációban improvizálni, vagy táncosokkal közös előadás főszereplőjeként, kamarazenészként és újabban színészként fellépni.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: január 17. szerda, 20:00

Szőke Szabolcs pályafutása negyvenhat éve indult a bábszínházi, színházi és zenei produkciókat egyesítő Orfeo Csoportban. Ebből nőtt ki a Stúdió K színház és az ugyancsak legendás Kolinda Együttes is, amellyel Szőke a párizsi Olympia színpadáig jutott. A Kolinda felbomlása után a Makám & Kolinda, majd a Makám együttesek tagja lett, így túlzás nélkül nevezhető a magyar világzene egyik keresztapjának.

„Gadulka Man” – így nevezte a WOMEX művészeti igazgatója, a világhírű zenész-producer Ben Mandelson Szőke Szabolcsot. A hangszerek közül valóban mindmáig a gadulka maradt leghűségesebb társa, de tucatnyi egzotikus instrumentumon játszik az indiai sarangitól az afrikai mbiráig. Az etnikus és kamarazenét, jazzt, illetve ezek különleges fúzióját egyaránt műveli, sok éve azonos mélységgel és kompromisszumok nélküli tartással. Szalai Péter magyar ütőhangszeres az észak-indiai klasszikus zene mestere, korunk egyik legjobb nyugati születésű tablazenésze. Számos kiadványon játszik vendégszereplőként tablán és más ütőhangszereken is, és keresett közreműködője különböző jazz, etno és fúziós produkcióknak.

A trióhoz vendégként Melisa Yıldırım török kemencseművész is csatlakozik ezen az estén. Melisa számos művésszel dolgozik világszerte, és a hagyományos anatóliai zenei formákhoz közel álló zenét komponál. Stílusa a szufi zenétől az anatóliai folkig, valamint az iráni zenéig és a kortárs világzenéig terjed.

Közreműködik:

Rohmann Ditta - cselló, aquaphone, ének
Szalai Péter - cajon, cajonito, kalimba, basszus-kalimba, frame drum, aquaphone, kis ütőhangszerek
Szőke Szabolcs - gadulka, array mbira, sarangi
Melisa Yıldırım - kemençe

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Telefon: +36 1 216 7894

Ajánlatunk


A Zseni születik koncertsorozat a három legnagyobb magyar zenei mester férfikari munkássága előtt tiszteleg, így az sem a véletlen műve, hogy a hangversenyek éppen a szerzők születésnapján valósulnak meg. A koncertek programjának sajátossága, hogy a StEFREM szubjektív válogatásában társulnak a klasszikusok műveihez „örököseik”, azaz a 20-21. századi magyar zeneszerző-generációk kiváló és érdekes kompozíciói.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!