logo
HU EN

Program


Santa Diver, vendég: Gotthárd Mihály

Santa Diver, vendég: Gotthárd Mihály

A Santa Diver formációt 2006-ban alapította Kézdy Luca jazzhegedűs és Szesztay Dávid multiinstrumentalista, zeneszerző. A trió harmadik tagja Szegő Dávid, aki 2015-ben csatlakozott a zenekarhoz. A három hangszer és egyéniség egy egészen sajátos és unikális zenei világot képvisel, amit a jazz, world music, és a szabad zene metszetében talált meg.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. november 23. csütörtök, 21:00

Hangzásukat meghatározza a rendhagyó felállás (hegedű-basszusgitár-dob), Kézdy Luca különleges, narratív hegedűjátéka, a színes és dallamos basszus szólamok, és az apró, izgalmas történésekkel teli, mégis energikus dobolás. Második lemezük, a Santa Diver 2013 májusában jelent meg a NarRator Records gondozásában, harmadik lemezük anyagát 2016-ban rögzítették a Budapest Music Centerben. 

A klasszikus zenei képzettségű Kézdy Luca a Magyar Rádió 2006-os jazz hegedű versenyének döntőjén közönségdíjat nyert. Saját projektje, a Santa Diver mellett számos zenésszel működött együtt különféle projektekben, elég ha Nagy János, Párniczky András, Márkus Tibor, Chris Potter, Stefano Di Battista, Lantos Zoltán, Grencsó István, Borbély Mihály, Deseő Csaba, Pleszkán Frigyes, Erik Truffaz, Alexander Balanescu, Szendőfi Péter nevét említjük. Az összes fontosabb hazai fesztiválon és klubban koncertezett, de számos külföldi jazz fesztiválon is fellépett, mint például a Chelsea Music Festival (NYC), European Jazz Conference (BMC), Voll Damm Festival Jazz Vic (E), Gaume Jazz Festival (B), és nemrég adott sikeres duókoncertet New Yorkban Chris Potterrel. 2017 március 29-én önálló szerzői estje volt a Művészetek Palotájában. A JazzMa.hu muzsikusi szavazólistáján 2017-ben az év hegedűművészének választották.

A Santa Diver másik alapító tagja Szesztay Dávid a hazai zenei élet egyik legszínesebb egyénisége, színházi és filmes zeneszerző valamint dalszerző, 2016 júniusától a Kiscsillag zenekar billentyűs, gitáros vokalistája. Gitárosként, basszusgitárosként vagy billentyűsként számos zenekarban hallhattuk (Kamu, Budbudas, Ruttkai Bori és a Specko Jedno, Dav).

Szegő Dávid, a kortárs magyar jazzdobosok fiatal generációjának egyik legradikálisabb tagja. Tanulmányait a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola jazz-dob szakirányán, valamint a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz-dob szakán végezte. A Santa Diver trión kívül többek között közreműködik a Tárkány Művekben, Ágoston Béla formációiban, a Double Weisz Quartetben, Kettős Tamás zenekarában, a Bélaműhelyben. Színházi előadóként szerepel a Vígszínházban. Zeneszerzőként és előadóként játszik a Pannon Művészet Alapítvány gondozásában létrejött Papp Dániel által rendezett Amphitryon c. előadásban, és több darabban a Góbi Társulattal, ill. az Andaxínházzal. Az Andaxínház zenészeiként az Ágoston-Szegő duó a legjobb zene díját kapta a 2012-es Atelier Fesztiválon Nagybányán.

A Santa Diver trió vendége Mike Gotthard azaz Gotthárd Mihály, a magyar fiatal gitáros generáció kiemelkedő egyénisége. Zenész családba született Zalalövőn, így korán megismerkedett hangszerével. Kezdetben autodidakta módon kezdte elsajátítani a blues és rock zene alapjait, majd magántanárai Zsoldos Báró Zoltán és Mohai Tamás segítettek neki ebben. 2011-ben felvételt nyert a Liszt Fernc Zeneakadémia jazz gitár szakára, ahol Babos Gyula, Horányi Sándor és László Attila kezei alatt formálódott tovább. Gitárjátékában keveredik a blues érzelmessége, a jazz improvizativitása, a rock energiája és a funk ritmikája. Számtalan hazai produkcióban működött közre és az elmúlt éveket folyamatos turnézással töltötte. 2015-ben az év felfedezettjének választotta a HANOSZ, a magyar hangszeresek országos szövetsége. Első szóló albuma 2016 őszén jelent meg Intellectual Brutality címmel, melyen olyan neves muzsikusok működnek közre mint Gary Willis, Scott Kinsey, Borlai Gergő, Anton Davidyants, Federico Malaman, Barabás Tamás és Szebényi Dániel. A lemezen közreműködő zenésztársakkal hozta létre legújabb felállását a Mike Gotthard Electric Shock-ot, amellyel több sikeres koncertet adtak már Magyarországon és a környező országokban is.
Közreműködik:

Kézdy Luca - hegedű
Szesztay Dávid - basszusgitár
Szegő Dávid - dob
Gotthárd Mihály - gitár
Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni! Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni. Az asztalfoglalásokat legkésőbb 21 óráig tudjuk fenntartani! Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el.
Tel: (+36 1) 216 7894

Ajánlatunk


Korunk egyik legünnepeltebb zongoraművésze, az orosz származású Elisabeth Leonskaja világhírű 20. századi zenészek nyomdokában jár: példaképei között szerepel David Ojsztrah, Emil Gilels és Szvjatoszlav Richter, akik közül az utóbbi közeli barátja és hosszú időn át mentora is volt.

Új Blue Note albumával, a nublues-zal érkezik Budapestre Joel Ross vibrafonos, zeneszerző, aki az elmúlt években az amerikai jazz-zenészek új generációjának meghatározó hangjává emelkedett.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!