logo
HU EN

Program


Sárik Péter Trió X Bartók
2

Sárik Péter Trió X Bartók

Szeretettel ajánlom a koncertünket mind a klasszikus, mind a jazz zene rajongóinak!” – mondta Sárik Péter a Bartók-projektről, amit ezúttal az Opus Jazz Club közönsége előtt is bemutat triójával.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. március 22. kedd, 20:00

Sárik Péter Trió X Bartók

Közreműködik:
Sárik Péter - zongora
Fonay Tibor - bőgő
Gálfi Attila - dob

"Talán egyik zeneszerző sem volt akkora hatással a mai jazzre, mint Bartók. Műveinek döbbenetes ereje, dinamikája szinte elsöpri a hallgatót, zenéje csupa izgalom, misztikum, határtalan mélység és tisztaság. Azzal a céllal készítettük ezt az anyagot, hogy feldolgozásaink által azokkal is megszerettessük Bartók zenéjét, akik eddig idegenkedtek tőle.  Szeretettel ajánlom a koncertünket mind a klasszikus, mind a jazz zene rajongóinak!” – mondta Sárik Péter a Bartók-projektről, amit ezúttal az Opus Jazz Club közönsége előtt is bemutat triójával.  

A Sárik Péter Trió az elmúlt tíz évben Magyarország egyik legnépszerűbb jazz-zenekarává vált. A zenekar közvetlenségével, energiájával egy szélesebb közönségréteget szólít meg. A tagok munkásságát számtalan kitüntetéssel ismerték már el, Sárik Péter Artisjus, Emerton, többszörös Fonogram, Orszácky-díjas művész, 2016-ban az "Év zenésze" kitüntetést kapta, Cegléd város díszpolgára. Fonay Tibor Junior Príma-díjas, a 2013-as országos Orszácky Jackie Basszusgitár Tehetségkutató Verseny győztese, Gálfi Attilával együtt Magyarország vezető jazz-zenekaraiban játszanak. Saját szerzeményeik mellett bátran kalandoznak a műfajok között: három feldolgozás CD-t is készítettek a közönségük által kért dalokból, és gyakran játszanak klasszikus zenei átiratokat. Jazzkívánságműsor című lemezük 2014-ben Fonogram-díjat kapott, mint "Az év hazai jazz albuma", gyerek jazz-mese lemezüket 2014-ben, a Jazzkívánságműsor 2-t 2016-ban, a Lucky dog című CD-t pedig 2018-ban jelölték ugyanerre a díjra.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánlatunk


Korunk egyik legünnepeltebb zongoraművésze, az orosz származású Elisabeth Leonskaja világhírű 20. századi zenészek nyomdokában jár: példaképei között szerepel David Ojsztrah, Emil Gilels és Szvjatoszlav Richter, akik közül az utóbbi közeli barátja és hosszú időn át mentora is volt.

Kőszegi Imre az első olyan generációhoz tartozik Magyarországon, akik a modern jazzt önálló, a szórakoztató tánczenétől független műfajként közelíthették meg. Játékára a bebop és a free jazz gyakorolta a legnagyobb hatást.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!