logo
HU EN

Program


Shay Hazan Quintet (IL)
3

Shay Hazan Quintet (IL)

Lüktető észak-afrikai ritmusokkal és erős érzelmekkel teli zenét hoz az izraeli bőgős, Shay Hazan formabontó zenekara az Opus Jazz Clubba.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. január 8. szombat, 20:00

Shay Hazan Quintet (IL)

Közreműködik:
Eyal Netzer - szaxofon
Tal Avraham - trombita
Milton Michaeli - billentyűk
Shay Hazan - bőgő, guimbri
Haim E Peskoff - dob

A tel-avivi származású bőgős-komponista jellegzetes bőgő- és guimbrijátékával a kvintettet a marokkói gnawa zene varázslatos birodalmába kalauzolja. Útközben érintik az újhullámos hip-hop, a hatvanas évekbeli, chicagói free jazz és polgárjogi mozgalmak zenei világát, hogy a régi és új ízekből valami egészen üdítő elegyet hozzanak létre. „Shay viszonya olyan az észak-afrikai zenéhez, mint az afro-amerikai jazz muzsikusoké a blueshoz. A kompozíciós megoldások ugyan a jazz felől jönnek, de a népzenei tradíció a bázis. Az orientális panelek helyett ez a muzsika szoros, személyes szintézis Észak-Afrika zenéjével. Modern jazz, amely ezekkel az impulzusokkal a háta mögött is távol tud maradni az etno-crossover divatjától. A kvintett forró, és érzéki zenéje erős és emocionális muzsika” – jellemezte találóan a kvintett zenéjét Silló Sándor.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánlatunk


Ősbemutató is lesz a tavaszi sorozatban, a darabok nagy része viszont már elhangzott, de általában csak egyszer, viszont a mostani elrendezésben új asszociációkat, új összefüggéseket fognak tudni általuk megmutatni.

A trió 15 éve változatlan formában él és koncertezik. Szakcsi Jr. és Balázs Elemér gyerekkori barátokként alakítottak zenekart, miután 1998 óta muzsikálnak együtt. A fiatal tehetségként az akkor már néhány éve a hazai jazz életbe berobbant Pecek Lakatos Krisztiánt hívták bőgőzni 2008-ban megjelent első lemezük, a Psalms előtt.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!