logo
HU EN

Program


Sketchbook Concertos: Modern Art Orchestra plays the music of Samu Gryllus

Sketchbook Concertos: Modern Art Orchestra plays the music of Samu Gryllus

A Modern Art Orchestra a 2022/23-as évadban a legkiválóbb mai magyar zeneszerzőket hozza el az Opus Jazz Clubba. Hatrészes koncertsorozatukban olyanokkal dolgozik együtt, akik a nagyzenekari hangzással kísérleteznek, új utakat keresve.  több

Aktuális előadásokA komponisták egyben az estek szólistái is lesznek, és friss darabjaikat mutatják be a zenekarral. Az egyedülállóan magas színvonalú Modern Art Orchestra művészeti vezetője, Fekete-Kovács Kornél és a zenekar muzsikusai műfaji határokat meghaladó szemlélettel nyúlnak a zenéhez. Játékuk és kompozícióik középpontjában a zenei kreativitás, a zenei gondolat szabad kifejezése áll. Ebben az évadban a magyar modern zene olyan autonóm alkotóival működnek együtt, akiknek gondolkodásmódja a legközelebb áll hozzájuk.

Gryllus Samu így vallott a Modern Art Orchestrával közös koncertről:
„Jegyzetfüzet-koncertek, így neveztem el a MAO zenészeinek készült sorozatot. 17 rövid tételt írtam az együttes 17 hangszerese számára, amelyek közül valamelyikben mindenki szólistaszerephez jut. Az egyes darabok alapjait egyszerű jegyzetfüzetbe írt ötletek képezik, amelyeknek elsődleges kidolgozása és hangszerelése a zeneszerző feladata, legalábbis addig a pontig, ahol átadja a munkát az együttesnek. A zenekar kreatív részvétele, mint ezt a jazz műfajában megszokhattuk, elengedhetetlen a mű sikeres megvalósításához. A jegyzetfüzet-koncertek azoknak az élményeknek lenyomatai, amelyek a MAO alapítása óta eltelt 17 évben összekötöttek a zenekar tagjaival. Persze sokukkal még ennél is régebbre nyúlik vissza a kapcsolatunk, ezért éreztem úgy, itt az ideje, hogy a közösségünk zeneiségét önálló formájú és jellegű miniatűrökben fogalmazzuk meg.”

Közreműködik:

Gryllus Samu - basszusgitár
Modern Art Orchestra
Művészeti vezető: Fekete-Kovács Kornél

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Telefon: +36 1 216 7894

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!