logo
HU EN

Program


Slovenian Jazz & Beyond / Krajnčan Brothers (SI) / Mirna Bogdanović Group (SI/DE/SE)

Slovenian Jazz & Beyond / Krajnčan Brothers (SI) / Mirna Bogdanović Group (SI/DE/SE)

Žigan és Kristijan Krajnčan lenyűgöző odüsszeiája az énekhang, a cselló, az ütőhangszerek és a tánc közvetítésével különböző műfajok és érzelmek óceánján át vezet.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. október 4. szerda, 20:00

A csillapíthatatlan testvérek külön-külön és együtt is összművészeti alkotások létrehozására törekednek, amelyek kitágítják, átrajzolják vagy éppen ledöntik a zenei stílusok megszokott határait. Védjegyük a nyitottság, ennek jegyében utazzák keresztül-kasul a világot és szívják magukba az új inspirációkat.

Mirna Bogdanović precízen megkomponált és hangszerelt kompozíciói a kortárs jazz és az artpop közé vernek hidat: a jól ismert dalformákat komplex árnyalatokkal, energikus improvizációkkal és kifinomult zeneiséggel töltik meg. A boszniai-szlovén származású énekesnő mindössze kétéves volt, amikor a háború elől elmenekült szülőföldjéről. Új otthonát Berlinben találta meg; debütáló albuma, a vokális és hangszeres gondolkodásmód páratlan egységéről tanúskodó Confrontation 2021-ben a Deutscher Jazzpreis nyertese lett. Introspektív második albuma, az Awake idén tavasszal jelent meg, amelynek gazdag, változatos hangzásvilágába az eddiginél is finomabb elektronikus effektek szövődnek.

Az Opus Jazz Club és a Cankarjev dom összefogásából létrejött szlovén-magyar kölcsönös jazzfókusz célja, hogy egy duplakoncert keretében mindkét ország jobban megismerhesse egymás vibrálóan gazdag jazzszínterét. Az Opus Jazz Clubban a Mirna Bogdanović Group és a Krajnčan Brothers zenéje szól, a szlovén közönség pedig a Mozes & Kaltenecker és a New Fossils formációkat hallgathatja meg október 10-én.

Közreműködik:

Krajnčan Brothers:
Žigan Krajnčan - ének
Kristijan Krajnčan - cselló, dob
Mirna Bogdanović Group:
 Mirna Bogdanovic - ének, ukulele, effektek
 Povel Widestrand - zongora, szintetizátor
Peter Meyer - gitár
Tom Berkmann - nagybőgő
Philip Dornbusch - dob

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Telefon: +36 1 216 7894

Ajánlatunk


A filmek konzerválási és restaurálási munkálatait a La Cinémathèque française, a GP Archívum és a Jérôme Seydoux-Pathé Alapítvány végezte a Jérôme Seydoux-Pathé Alapítvány filmgyűjteménye alapján.

A Zseni születik koncertsorozat a három legnagyobb magyar zenei mester férfikari munkássága előtt tiszteleg, így az sem a véletlen műve, hogy a hangversenyek éppen a szerzők születésnapján valósulnak meg. A koncertek programjának sajátossága, hogy a StEFREM szubjektív válogatásában társulnak a klasszikusok műveihez „örököseik”, azaz a 20-21. századi magyar zeneszerző-generációk kiváló és érdekes kompozíciói.

Grencsó István, Mezei Szilárd, Hock Ernő és Miklós Szilveszter kvartettje olyan muzsikusokat egyesít, akik valamennyien a spontán, pillanatokban gyökerező zene tisztelői.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!