logo
HU EN

Program


SlovenijaJazz & Beyond - Igor Lumpert
2

SlovenijaJazz & Beyond - Igor Lumpert

A progresszív tenorszaxofonos zenéje a jazz, a kelet-európai zene és a klasszikus zene egyedülálló ötvözetét alkotja.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. február 14. péntek, 20:00

SlovenijaJazz & Beyond | Igor Lumpert (SI/US)

Közreműködik:

    Igor Lumpert - tenorszaxofon
    Greg Ward - altszaxofon
    Masa Kamaguchi - nagybőgő
    Kenny Grohowski - dob

Az 1975-ös születésű szlovén szaxofonos-zeneszerző, Igor Lumpert 19 éves korában kezdte felsőbb zenei tanulmányait Ausztriában, a linzi Bruckner Konzervatóriumban, ahol Doug Hammond és Harry Sokal tanítványa volt. Miután Linzben kitüntetéssel végzett, a világ egyik legjelentősebb bőgősétől, Reggie Workmantől meghívást kapott a New York-i New School University-re. 2000 őszétől itt tanult tovább ösztöndíjjal, a világ legkitűnőbb zenészei – George Garzone, Reggie Workman, Buster Williams, Chico Hamilton, Billy Harper és mások – keze alatt.

A progresszív tenorszaxofonos zenéje a jazz, a kelet-európai zene és a klasszikus zene egyedülálló ötvözetét alkotja. Az Innertextures, Lumpert 2004 óta folyamatosan aktívan működő zenekara, jól példázza Igor szenvedélyét az új és újabb merész zenei kalandozások iránt. A két szaxofonossal felálló – Igor tenorjához Greg Ward lenyűgöző altszaxofon játéka társul – és pazar ritmusszekciójú, rendkívül erőteljes és dinamikus megszólalású kvartett eddigi két Opus-beli koncertje mindezt fényesen bizonyította. A csapat negyedik albuma, a Clean Feed gondozásában 2018-ban kiadott Eleven, komoly szakmai és közönségsikert aratott az óceán mindkét oldalán.

Igor Lumpert számtalan jazz fesztiválon fellépett már, s együttesével a New York-i klubok – Jazz Standard, Birdland, Cornelia Street Cafe, Supper Club, 55 Bar – mellett Bécs, München, Linz, Zágráb, Belgrád, Szarajevó, Újvidék, Athén, Kréta, Velence – és immár Budapest – jazz klubjaiban is otthon van.


Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánlatunk


Varga Bendegúz együttesének második lemeze, a Tom-Tom Records gondozásában megjelent Chasing Your Dreams a korábbi Goldmund című album folytatása, talán még kiforrottabb hangzásvilággal és még egyértelműbb elköteleződéssel a kísérletező kortárs jazz felé.

Raquel Kurpershoek családjából hozza magával a flamenco és a kulturális sokféleség szeretetét: andalúz származású édesanyja Amszterdamban vezet flamenco tánciskolát, művészettörténész édesapja pedig beutazta a világot, és mindenhonnan lemezekkel tért haza.

A Sári Szabolcs Septet repertoárját főként a zenekarvezető saját kompozíciói és hangszerelései alkotják, amelyeket azonban minden esetben a csapat tehetséges zenészei is gazdagítanak a megvalósítás során.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!