logo
HU EN

Program


St.EFREM: Zseni születik II. | Kodály Zoltán és zenei öröksége

St.EFREM: Zseni születik II. | Kodály Zoltán és zenei öröksége

A Zseni születik koncertsorozat a három legnagyobb magyar zenei mester férfikari munkássága előtt tiszteleg, így az sem a véletlen műve, hogy a hangversenyek éppen a szerzők születésnapján valósulnak meg. A koncertek programjának sajátossága, hogy a StEFREM szubjektív válogatásában társulnak a klasszikusok műveihez „örököseik”, azaz a 20-21.  több

Aktuális előadások



Műsor:
Kodály Zoltán: Felszállott a páva
Csiky Boldizsár: De inceputul lumieii – Mihail Moxa genezise
Hollós Máté: Szilencium – Áprily Lajos versére
Kodály Zoltán: Bóruch sém – Naphimnusz
Kodály Zoltán: Ének Szent István királyhoz
Szőnyi Erzsébet: Katonaének – Balassi Bálint versére
Kodály Zoltán: A csikó
Papp Viktor: Este – Tarasz Sevcsenko versére
Bubnó Tamás: Izaiás örvendj
Kodály Zoltán: Semmit ne bánkódjál – Szkhárosi Horvát András szövegére
Bubnó Lőrinc: Repülj madár
Kodály Zoltán: Karácsonyi pásztortánc
Faragó Béla: Esti dal – Az átváltozás című operából
Kodály Zoltán: Esti dal

Közreműködik:
StEFREM:
Balázs Edgár
Bubnó Lőrinc
Bubnó Tamás
Oláh Marcell
Papp Viktor
Rácz Ambrus
Tóth Péter

A StEFREM széles repertoárjának alappillérei között találjuk a magyar zeneszerzők férfikarra írt darabjait: elsősorban Liszt, Bartók és Kodály műveit, valamint kortárs magyar mestereknek az együttes számára dedikált kompozícióit. A BMC Records gondozásában több lemez is készült, amely ezt a repertoárt örökíti meg.

A Zseni születik koncertsorozat a három legnagyobb magyar zenei mester férfikari munkássága előtt tiszteleg, így az sem a véletlen műve, hogy a hangversenyek éppen a szerzők születésnapján valósulnak meg. A koncertek programjának sajátossága, hogy a StEFREM szubjektív válogatásában társulnak a klasszikusok műveihez „örököseik”, azaz a 20-21. századi magyar zeneszerző-generációk kiváló és érdekes kompozíciói.

A budapesti StEFREM egy különleges hangzásvilágú vokális együttes. A többszörösen díjnyertes formáció rendszeresen koncertezik Európa-szerte Londontól Bukarestig, de felléptek már Afrikában, Indiában és Dél-Amerikában is. Olyan neves előadókkal dolgoztak együtt, mint Abeer Nehme, Victor Solomon és a King's Singers. 2002 óta 18 lemezük jelent meg. Gazdag és változatos repertoárjukban bizánci és klasszikus darabok, crossover átdolgozások és a capella popdalok egyaránt megtalálhatók.

142 éve ezen a napon született Kodály Zoltán, akinek zenei víziója, munkássága alapvetően befolyásolta a 20. század magyar zenei világát. Oktatási krédójával, amit ma Kodály-módszerként ismerünk, mindmáig nagyszerű eredményeket érnek el világszerte a gyerekek nevelésében. Bár elsősorban a vegyeskari éneklést tartotta a kórusének csúcspontjának, Kodály nagyon sok kiváló férfikari művet is komponált. Ezek közül ma azokat szólaltatja meg a StEfrem, amelyekhez jól illik a néhány fős kamaraegyüttesek hangzása. Nagyszerű versek, idézetek, szakrális és népi szövegek kelnek életre az est folyamán Kodálytól, valamint az örökségét büszkén felvállaló magyar szerzőktől.

A sorozat további koncertjei:
2024. október 22. 19:00 St.EFREM: Zseni születik I. | Liszt Ferenc és zenei öröksége
2025. március 25. 19:00 St.EFREM: Zseni születik III. | Bartók Béla és zenei öröksége

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!