logo
HU EN

Program


Szakcsi – Grencsó Tektonika

Szakcsi – Grencsó Tektonika

Szakcsi Lakatos Béla jóval a hetvenen túl is azt vallja, a zenészek legnagyobb ellensége a kényelem, ezért ismét kimozdul a komfortzónájából: ezúttal a magyar szabadzenei szcéna „nehézsúlyú” improvizatőrét, Grencsó Istvánt kérte fel ehhez társul, aki számára a biztonságos zenei környezet ott kezdődik, ahol a legtöbb zenésznek véget ér.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. május 15. péntek, 20:00

Szakcsi – Grencsó Tektonika

 Közreműködik:

    Szakcsi Lakatos Béla - zongora
    Grencsó István - fúvós hangszerek
    Orbán György - nagybőgő
    Éles Máté - dob

Szakcsi Lakatos Béla jóval a hetvenen túl is azt vallja, a zenészek legnagyobb ellensége a kényelem, ezért ismét kimozdul a komfortzónájából: ezúttal a magyar szabadzenei szcéna „nehézsúlyú” improvizatőrét, Grencsó Istvánt kérte fel ehhez társul, aki számára a biztonságos zenei környezet ott kezdődik, ahol a legtöbb zenésznek véget ér. A kezdeti félelmeit, hogy Szakcsi majd standardeket szeretne vele játszani, a zongoramatuzsálem hamar eloszlatta azzal, hogy éppen Ligeti Etűdöket tanulmányoz, és többek között az azokban tanult harmonizációs megoldásokat szeretné kipróbálni egy minden kötöttségtől mentes zenében. Szakcsi Lakatos Béla ráadásul régóta figyelemmel kíséri Grencsó István munkásságát, egészen azokig az időkig visszamenőleg, amikor még Szabados György tanítványa volt, akinek zongorázását szintén nagyra tartotta. A koncert izgalmát fokozza, hogy kettejükhöz olyan ritmusszekció csatlakozik Orbán György bőgős és Éles Máté dobos személyében, akik még egymással sem játszottak. A Szakcsi-Grencsó „improvizációs műhely” cégére szerint tehát egy olyan zenei manufaktúra, ahol vadonatúj dolgok születnek – nemcsak a közönség, de a zenészek számára is. A két óriás találkozása minden bizonnyal olyan zenei csúcspontokat fog eredményezni, mint a tektonikus lemezek ütközésekor keletkező hegységek.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánlatunk


Korunk egyik legünnepeltebb zongoraművésze, az orosz származású Elisabeth Leonskaja világhírű 20. századi zenészek nyomdokában jár: példaképei között szerepel David Ojsztrah, Emil Gilels és Szvjatoszlav Richter, akik közül az utóbbi közeli barátja és hosszú időn át mentora is volt.

A Laughing Bastards zenéje abból a számtalan, viharos és törvénytelen szerelmi kapcsolatból született, amelyet a jazz a világ megannyi különböző zenéjével folytatott.

Kőszegi Imre az első olyan generációhoz tartozik Magyarországon, akik a modern jazzt önálló, a szórakoztató tánczenétől független műfajként közelíthették meg. Játékára a bebop és a free jazz gyakorolta a legnagyobb hatást.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!