logo
HU EN

Program


Szakcsi Lakatos Béla Trió feat. Tony Lakatos

Szakcsi Lakatos Béla Trió feat. Tony Lakatos

Amikor 1973-ban Tony Lakatos ifjú, szárnyait bontogató szaxofonosként fiatal zenésztársaival megalapította a Kis Rákfogót – önként vállalva a Szakcsi Lakatos Béla vezette Rákfogó örökségének továbbvitelét – még biztosan nem sejtette, hogy néhány évtized múlva Szakcsi egyenrangú partnere lesz a színpadon.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. április 30. szombat, 20:00

 Ez akkor vált először bizonyossággá, amikor 2006-ban, immár Németországban is elismert zenészként, Gipsy Colors címmel készített gipsy jazz lemezt, a műfajteremtő Szakcsi nyomdokaiba lépve, az ő aktív közreműködésével. Baráti és zenésztársi kapcsolatuk azóta is tart, számos európai és külföldi turné során kápráztatták el a közönséget a jazz e sajátos, magyar cigányfolklórt is integráló válfajával, elképesztő zeneiségükkel és szikrázó improvizációs készségükkel. Nem lesz ez másképp a mostani, Opus Jazz Clubban megrendezett koncert során sem, ahol Szakcsi Lakatos Béla triójához (Szakcsi Lakatos Béla – zongora, Lakatos Pecek András – dob, Jónás Géza – bőgő) csatlakozik Tony Lakatos szaxofonjával. A koncert első felében folyékony modern jazz-nyelvtudásukat csillogtatják majd meg egy szabad zenei eszmecsere során, míg a második részben kísérletet tesznek arra, hogy újat mondjanak a jazz standardek témakörén belül. A zenészek innovatív természetét ismerve ennek sikerében nem is kételkedhetünk.

Közreműködik:

Szakcsi Lakatos Béla – zongora
Jónás Géza – nagybőgő
Lakatos Pecek András – dob

vendég:
Tony Lakatos – szaxofon

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánlatunk


Bella Máté talán az egyetlen olyan, nemzetközileg is jegyzett magyar zeneszerző, aki a kortárs klasszikus és a popzenében egyaránt nagy sikereket arat. Az UMZE Kamaraegyüttes felkérésére íródott kompozíciója – az est többi művéhez hasonlóan – az avantgárd zene és a popkultúra kapcsolódási lehetőségeit vizsgálja egyszerre szórakoztató és elgondolkodtató módon.

A nemzetközi pályát befutó zongorista-zeneszerző, Szabó Dániel és a hazai zenei élet két fiatal üstököse, Gyányi Marcell és Szabó Dániel Ferenc műsorának gerincét a zenekarvezető kompozíciói alkotják.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!