logo
HU EN

Program


Szerelem és méreg: Han Chi Ho Zongoraestje
2

Szerelem és méreg: Han Chi Ho Zongoraestje

Han Chi Ho zongoraestjén olyan kompozíciókat hallhatunk, amelyekben erőteljes szerephez jut a tánc. A műsor francia zongoraművekre, illetve a 20. századi baletthez kötődő darabokra fókuszál. Az előadás nemcsak a zongorajáték költői és virtuóz oldalát mutatja be, de megjelenik benne a meditáció és a melodráma is – a szerelem, az élet és a halál hármasságára felfűzve.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. november 4. csütörtök, 19:00

Szerelem és Méreg: Han Chi Ho Zongoraestje

Műsor:
Szergej Prokofjev: Tíz részlet a Rómeó és Júlia című balettből (válogatás)
Maurice Ravel: La Valse
Igor Sztravinszkij: Három részlet a Petruska című balettből
Liszt Ferenc: Isten áldása a magányban (Bénédiction de Dieu dans la solitude)

Közreműködik:
Han Chi Ho – zongora

Szerelem és méreg: Balett táncosok nélkül

Han Chi Ho Szerelem és méreg című zongoraestjén olyan kompozíciókat hallhatunk, amelyekben erőteljes szerephez jut a tánc. A műsor francia zongoraművekre, illetve a 20. századi baletthez kötődő darabokra fókuszál. Az előadás nemcsak a zongorajáték költői és virtuóz oldalát mutatja be, de megjelenik benne a meditáció és a melodráma is – a szerelem, az élet és a halál hármasságára felfűzve.

Az 1992-es születésű Han Chi Ho zongoraművész Kim Ji Ae és Pi Gyeong Seon tanítványaként kezdte karrierjét Dél-Koreában. Még a Szöuli Művészeti Középiskolában végzett tanulmányai során Németországba költözött, ahol az esseni Folkwang Művészeti Egyetemen Arnulf von Arnim professzor tanítványaként diplomázott. Jelenleg a Hannoveri Zenei, Színművészeti és Médiatudományi Egyetem posztgraduális képzésében Arie Vardi professzor a mestere.

A zongoraművészek fiatal generációját képviselő Han Chi Ho figyelemreméltó eredményeket ért el a legjelentősebb nemzetközi versenyeken. 2009-ben a bécsi Beethoven Nemzetközi Zongoraverseny legfiatalabb résztvevőjeként az első dél-koreai művész volt, akinek sikerült a legjobb három közé kerülni, ami által a nemzetközi zenei élet is megismerhette a nevét. Később, 2011-ben a németországi Schubert Nemzetközi Zenei Versenyen második helyezést és különdíjat szerzett, a bonni Beethoven Telekom Nemzetközi Zongoraversenyen pedig szintén második helyezést ért el és közönségdíjat nyert. Idén a Szöuli Nemzetközi Zenei Versenyen első lett zongora kategóriában, az amerikai Gina Bachauer Nemzetközi Zongoraversenyen pedig második helyezést ért el. A közelmúltban a nemzetközi szinten elismert müncheni ARD Nemzetközi Zenei Versenyen nem csak, hogy a legjobb lett zongora kategóriában, de a közönségdíjat és a modern zenei különdíjat is megszerezte, folytatva ezzel ragyogó karrierjének diadalmenetét.

Fellépett számos bel- és külföldi zenekarral, többek között a Bajor Rádió Szimfonikus Zenekarával, a Müncheni Kamarazenekarral, az Osztrák Rádió Szimfonikus Zenekarával, a Marseille-i Állami Zenekarral, a svájci Winterthur Zenekarral, az amerikai Utah Állami Szimfonikus Zenekarral, a Dortmundi Filharmonikusokkal, a bonni Beethoven Zenekarral, a Schleswig-Holstein Szimfonikus Zenekarral és a Shenzheni Szimfonikus Zenekarral. Vendégművészként aktívan tevékenykedik olyan híres zenei fesztiválokon is, mint a németországi Ruhr Nemzetközi Zongorafesztivál, a Kissinger Sommer Zenei Fesztivál vagy a svájci Bodensee Zenei Fesztivál. Emellett olyan híres koncerttermekben játszott, mint a Bécsi Zeneegyesület (Musikverein) Aranyterme, a németországi Beethovenhalle, a müncheni Herkules-terem, a zürichi Tonhalle, a Szöuli Művészeti Központ vagy a pekingi Tiltott Város Koncertterem.


Ajánlatunk


Ősbemutató is lesz a tavaszi sorozatban, a darabok nagy része viszont már elhangzott, de általában csak egyszer, viszont a mostani elrendezésben új asszociációkat, új összefüggéseket fognak tudni általuk megmutatni.

Kőszegi Imre az első olyan generációhoz tartozik Magyarországon, akik a modern jazzt önálló, a szórakoztató tánczenétől független műfajként közelíthették meg. Játékára a bebop és a free jazz gyakorolta a legnagyobb hatást.

A trió 15 éve változatlan formában él és koncertezik. Szakcsi Jr. és Balázs Elemér gyerekkori barátokként alakítottak zenekart, miután 1998 óta muzsikálnak együtt. A fiatal tehetségként az akkor már néhány éve a hazai jazz életbe berobbant Pecek Lakatos Krisztiánt hívták bőgőzni 2008-ban megjelent első lemezük, a Psalms előtt.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!