logo
HU EN

Program


Thea Soti – Jonas Engel: Urban Stories (H/D)

Thea Soti – Jonas Engel: Urban Stories (H/D)

A szabadkai születésű, jelenleg Kölnben élő Thea Soti zeneszerző és hangművész URBAN STORIES című legújabb projektje a nagyvárosok hangjait és történeteit alakítja kompozíciókká, melyek (ének)hang és szaxofon előadásában kelnek életre.  több

A város rendkívül fontos: zajai, hangjai és történetei szervesen beágyazódnak a zenébe, amelynek ugyanakkor élő helyszíneivé is válnak. A duó a darabokat ugyanis legtöbbször pop-up előadások formájában, szokatlan közterületeken mutatja be: metróállomásokon, fodrásznál, a híd alatt, könyvesboltban, vagy az utcákon – új előadásformát teremtve ezzel, mely a hang-installáció, a performansz és a koncert sajátos ötvözete. A kölni fiatal jazz színtér egyik legizgalmasabb figurája, Jonas Engel szaxofonos és Thea Soti duó-projektje így az improvizált-komponált zene és a környezet hangjai közti újfajta tudatosság megteremtését célozza meg. Az innovatív városi előadások más szintre emelik az élő zenével kapcsolatosan eddig megszokott érzékelésünket, s ezzel egy esetleges új közönséget is megcéloznak, a „mi éljük a várost, mi vagyunk a város, mi játszunk a városban” mottója jegyében.

A kompozíciókat tehát nem csak hangra és szaxofonra írták, hanem belekalkulálták a beáramló városi zajokat is. A dalszövegek költői beszámolók mai modern életünkről, amelyet a nagyvárosi létforma ihletett. Valamennyi dal Kölnben született, s fontos kapcsolatot tart a várossal. Az énekes-dalszerző elemeket sem nélkülöző, a jazz, klasszikus zene, költészet és improvizáció elemeit ötvöző kompozíciók egyben jól tükrözik a művészek zenei hátteret is.

Közreműködik:
Thea Soti - ének, szerzemények
Jonas Engel - szaxofon

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni!
Ülőhely csak asztalfoglalás esetén garantálható.
Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!
Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el.
Telefon
+36 1 216 7894