logo
HU EN

Program


Tóth - Eichinger Quartet

Tóth - Eichinger Quartet

Tóth Sándor szaxofonos 1996-ban diplomázott a Zeneakadémia jazz tanszakán. Három évig volt a Pege Aladár kvartett tagja, majd 2000-ben Sárik Péterrel létrehozták a Jazzpression zenekart.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. október 11. csütörtök, 20:00

A csapatnak három lemeze jelent meg, s 2004-ben Az év jazz együttese kategóriában elnyerte az eMeRTon-díjat is. A szaxofonos 2010-ben önálló albumot adott ki Playing my Own Stuff címmel, Nagy János zongorista, Eichinger Tibor gitáros, Szappanos György basszugitáros és Mogyoró Kornél ütőhangszeres közreműködésével. Ezután évekig külföldön zenélt, s a világ szinte minden táján megfordult. Idén februártól játszik ismét idehaza, session zenészként olyanokkal működik együtt, mint az Ivan and the Parazol, Ripoff Raskolnikov, Braindogs, Little G, Török Ádám, vagy a Quimby.

Immár 27 éve, hogy Tóth Sándor együtt játszik Eichinger Tibor gitárossal különböző formációkban, egymás zenekaraiban, vagy éppen egymás lemezein, így szinte magától értetődő volt, hogy a szaxofonos hazatértét követően hamarosan új zenekart alapítottak. „Ebben a csapatban picit megállítottuk az időt. Feltérképeztük az együtt töltött éveket és elővettünk jó néhány olyan saját számot, melyeket mind mi, mind a közönség szívesen hallgatott. Az előadásmód más, hiszen mindketten változtunk, fejlődtünk az évek folyamán. A dalok közötti rövid történetek betekintést engednek életünkbe a 80-as, 90-es és a 2000-es évekből. A zenekar másik két tagja, Gavallér Csaba dobos és Herr Attila basszusgitáros, szintén régi barátok, akik szívesen játsszák ezeket számokat. Ez a formáció nem csak a zenéről szól, hanem a barátságról, a sorsról, az időről, egyszóval magáról az életről” mondta Tóth Sándor az új kvartettről.

Közreműködik:

Tóth Sándor - szaxofon
Eichinger Tibor - gitár
Herr Attila - basszusgitár
Gavallér Csaba - dob

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni!
Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!
Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el.

Telefon
+36 1 216 7894

Ajánlatunk


A trió Vincent de Boer vizuális művész közreműködésével gyakran interaktív audiovizuális előadásokra is vállalkozik.

Dés András azon kevés ütőhangszeresek közé tartozik, akik nemcsak különféle zenekarok tagjaként szívták magukba zenei stílusok egész arzenálját, hanem saját együttest, sőt együtteseket is alapítottak.

A zenekarvezető Pataj György 1997-ben végzett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola jazz tanszakán. Itthoni és külföldi tehetségkutató versenyeken elért előkelő helyezéseit követően az elmúlt másfél évtized során olyan neves hazai muzsikusokkal játszott, mint Pege Aladár, Kőszegi Imre, Babos Gyula, vagy a Cotton Club Singers.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!