logo
HU EN

Program


Tóth Viktor Arura Trió

Tóth Viktor Arura Trió

A jazzben alighanem egyedülálló felállású – Tóth Viktor szaxofonos, Lukács Miklós cimbalmos és Orbán György nagybőgős alkotta –, évek óta működő, dobos nélküli trió fontos jellemzője az, ahogy előadásaik során folytonosan változik hangszereik szerepe.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. július 25. szombat, 20:00

Tóth Viktor Arura Trió

 Közreműködik:

    Tóth Viktor - szaxofon
    Lukács Miklós - cimbalom
    Orbán György - nagybőgő

„A zene egyfajta művészi üzenet, így az improvizáció is. Mindig az adott pillanatban és pillanatnak játszom, és erre az utazásra szeretném meginvitálni a hallgatókat is. Mindenféle ismétlést kerülök, ezért inkább vállalom annak a kockázatát, hogy sebezhetővé válok.
Sokat utazom és útjaim során rengeteg dallamot gyűjtöttem idős emberektől, ahogy azt egykor Bartók is tette. De emellett nyitott vagyok minden stílusra: a bebopra és a tibeti tanításokra is, vagyis mindenre, ami szívből jön. Az érdekel, hogy valami újat hozzak létre. Nem az a lényeg, hogy legyen a zenémben egy kis népi rész aztán pedig jöhet a jazz. Meg akarom találni a saját zenei utamat, beleértve azt is, hogy ki vagyok én és miért játszom” nyilatkozta a közelmúltban a hamburgi NDR rádió riporterének Tóth Viktor az Arura trió ottani koncertje előtt.

A jazzben alighanem egyedülálló felállású – Tóth Viktor szaxofonos, Lukács Miklós cimbalmos és Orbán György nagybőgős alkotta –, évek óta működő, dobos nélküli trió fontos jellemzője az, ahogy előadásaik során folytonosan változik hangszereik szerepe. Az Arurában nincs külön ritmusszekció, azt a darabok, illetve az improvizációk pillanatnyi karakterétől függően más-más hangszerek kombinációja teremti meg – ahogy a briliáns szólókért sem kizárólag a zenekarvezetőt illeti a dícséret, hiszen az Arura nyitott, széles spektrumú zenei szövetében jócskán jut szólista szerep a cimbalomnak és a bőgőnek egyaránt.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánlatunk


Kőszegi Imre az első olyan generációhoz tartozik Magyarországon, akik a modern jazzt önálló, a szórakoztató tánczenétől független műfajként közelíthették meg. Játékára a bebop és a free jazz gyakorolta a legnagyobb hatást.

Ősbemutató is lesz a tavaszi sorozatban, a darabok nagy része viszont már elhangzott, de általában csak egyszer, viszont a mostani elrendezésben új asszociációkat, új összefüggéseket fognak tudni általuk megmutatni.

A trió 15 éve változatlan formában él és koncertezik. Szakcsi Jr. és Balázs Elemér gyerekkori barátokként alakítottak zenekart, miután 1998 óta muzsikálnak együtt. A fiatal tehetségként az akkor már néhány éve a hazai jazz életbe berobbant Pecek Lakatos Krisztiánt hívták bőgőzni 2008-ban megjelent első lemezük, a Psalms előtt.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!