logo
HU EN

Program


Tóth Viktor Bird Food Market

Tóth Viktor Bird Food Market

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. november 28. szerda, 20:00

„Tóth Viktor a magyar jazzélet egyik legsokoldalúbb figurája. Zenei személyisége ugyanolyan hatással képes megnyilvánulni virtuóz postbop-fenegyerekként (a Tóth Viktor Tercettben), mint a lélekhez szóló, spirituális muzsika különleges tolmácsaként (az Arura Trióban)” – írta egy kritikus néhány éve a kitűnő szaxofonosról, akinek hangszeres játékára valóban a dinamikus, mégis érzékeny kifejezésmód jellemző, zenei megnyilvánulásaiban pedig a pillanat energiáit igyekszik megragadni. Éppen ezért a jazz kiemelkedő alakjaival – Hamid Drake, Bart Maris, Henry Franklin, William Parker, Piotr Wojtasik vagy John Betsch – való együttműködéseit is elsősorban a tanulás és az önfejlesztés nagyszerű alkalmainak tekinti. Játszott Európa és az Egyesült Államok számos jazz fesztiválján, s természetesen rendszeres fellépője az Opusnak is. Tercettjével és az Arura trióval idén is játszott már a klubban, de a most színpadra lépő, 2012-ben alakított Bird Food Market formációjával éppen két éve hallhattuk utoljára. A kvartett zenéje a modern jazz és a hip-hop házassága, a Charlie Parker-féle bebop hagyaték újraértelmezése, fényes utazás sosem volt világok felé. Koncertjeiket a minden pillanatban újjászülető zene, az avantgárd lelkület, a tört ritmusok sodró pulzálása és magas szintű improvizáció jellemzi.

Közreműködik:

Tóth Viktor - altszaxofon, billenytűk, loopok
DJ Quick - scratch
Orbán György - nagybőgő
Szarvas Dávid - beatbox

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni!
Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!
Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el.

Telefon
+36 1 216 7894

Ajánlatunk


Ősbemutató is lesz a tavaszi sorozatban, a darabok nagy része viszont már elhangzott, de általában csak egyszer, viszont a mostani elrendezésben új asszociációkat, új összefüggéseket fognak tudni általuk megmutatni.

Kőszegi Imre az első olyan generációhoz tartozik Magyarországon, akik a modern jazzt önálló, a szórakoztató tánczenétől független műfajként közelíthették meg. Játékára a bebop és a free jazz gyakorolta a legnagyobb hatást.

Korunk egyik legünnepeltebb zongoraművésze, az orosz származású Elisabeth Leonskaja világhírű 20. századi zenészek nyomdokában jár: példaképei között szerepel David Ojsztrah, Emil Gilels és Szvjatoszlav Richter, akik közül az utóbbi közeli barátja és hosszú időn át mentora is volt.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!