logo
HU EN

Program


Tóth Viktor Skylark Metropolitan
3

Tóth Viktor Skylark Metropolitan

A négy nagyszerű zenésztől egy különleges repülésre számíthatunk ezen a koncerten, a swingalapú modern jazz és a tört groove-ok tájai fölött.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: február 17. szombat, 20:00

Skylark Metropolitan

Közreműködik:
Tóth Viktor - szaxofon
Cseh Péter - gitár
Fonay Tibor - nagybőgő
Gyárfás Attila - dob

A Skylark Metropolitan a többszörösen az Év altszaxofonosa és zeneszerzője díjjal kitüntetett szaxofonos, Tóth Viktor legújabb zenekara. A szaxofonos eddig megjelent nyolc albuma közül több az Év jazzlemeze díjat nyerte el, minden felvétele és formációja más-más hangzást képvisel. Közös bennük az újító szándék, az elsöprő kifejezőerő és a melodikusság. A négy nagyszerű zenésztől egy különleges repülésre számíthatunk ezen a koncerten, a swingalapú modern jazz és a tört groove-ok tájai fölött.

"Gyönyörű gitár-altszaxofon uniszónók, himnikus szépségű melódiákkal és mesteri pontosságú, atomjaira szétzúzott dallam- és ritmusvilágú gitárszólók. Volt gyönyörű balladisztikus kompozíció bársonyos, erőteljes bőgőszólóval, delejező ütőhangszeres kísérettel. De táncra mozdító hip-hop groove is füstös klubhangulattal. Pacsirták a zenei metropoliszban, egy kis zsákfaluban a telihold alatt a Nagykevély lábainál. Tóth Viktor karmesterként tartotta kézben a koncert zenei ívét, finom instrukciókkal fogva össze a zenészek földöntúli játékát. Négy alkotóereje teljében lévő zseniális, egyéni hangú muzsikus, akik a világjárvány és a lockdown sokkja után a szakmai tudásukkal, és zenei univerzumukkal, közösségi csoda megteremtésével zökkentik vissza a bolygót egy reménytelibb életbe. Ilyen katartikus zenei élményben nagyon ritkán részesülhet a közönség" – írta Barcsik Géza a Skylark Metropolitan fellépéséről a B52 Jazzfesztiválon.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánlatunk


Dés András azon kevés ütőhangszeresek közé tartozik, akik nemcsak különféle zenekarok tagjaként szívták magukba zenei stílusok egész arzenálját, hanem saját együttest, sőt együtteseket is alapítottak.

A legtöbb kompozíció kiindulópontja a Steve Reich szellemét idéző minimal music, de az élő improvizációs formák az elhangzó darabokat merőben eltérő irányokba viszik, más és más halmazállapotot és sűrűséget kölcsönözve nekik.

A hattagú Coltrane Legacy formációt a magyarországi jazzszcéna egyik legkeresettebb muzsikusa, Orbán György bőgős hívta életre 2017-ben, Coltrane halálának 50. évfordulóján. A szaxofonos az ’50-es évek közepétől 1967-ben bekövetkezett haláláig eltelt alig másfél évtized alatt új alapokra helyezte a modern jazzt.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!