logo
HU EN

Program


Trió Kontraszt: A feledésbe merült idő rejtélyes képfoszlányai
4

Trió Kontraszt: A feledésbe merült idő rejtélyes képfoszlányai

A Trio Kontraszt ezúttal harmadik, 2020-ban a BMC Records gondozásában megjelent lemezét, A feledésbe merült idő rejtélyes képfoszlányai című zenei anyagot mutatja be az Opus Jazz Club közönségének.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. november 3. szerda, 20:00

Trió Kontraszt: A feledésbe merült idő rejtélyes képfoszlányai

Közreműködik:
Kovács Tickmayer István – zongora, preparált zongora, Hammond C-3 orgona, Fender Rhodes
Grencsó István – tenor- és szopránszaxofon, klarinét, basszusklarinét, fuvola
Miklós Szilveszter – dob, ütőhangszerek

A Franciaországban élő, vajdasági születésű zongorista, Kovács Tickmayer István, a magyar szabadzenei színtér doyenje, Grencsó István szaxofonos, valamint a szintén vajdasági származású dobos, Miklós Szilveszter (aki szintúgy az improvizált zene kiválósága), Trió Kontraszt néven 2011 óta keresik az ellentétekben rejlő erőt. A névadással nem csupán a Bartók iránti tiszteletüket fejezték ki, – jóllehet, a szerző jazztrióra írt, azonos című műve mindenképp példaként szolgált számukra – hanem a tagok eltérő zenei világából adódó, gyümölcsöző kontrasztokra, valamint zenei örökségünk és a mai szabadzenei világ között feszülő ellentétekre is utalnak vele. A Trio Kontraszt ezúttal harmadik, 2020-ban a BMC Records gondozásában megjelent lemezét, A feledésbe merült idő rejtélyes képfoszlányai című zenei anyagot mutatja be az Opus Jazz Club közönségének. Az album tulajdonképpen a zenekarvezető-zongorista Kovács Tickmayer István zenei emlékkönyve, amennyiben a lemezen szereplő összes kompozíció az ő tollából született különböző alkotói korszakai során. Mint Szindbád utazgat az időben, régi korok szétterülő nyugalmával lapozgat élete fejezetei között az újvidéki időktől, a budapesti szabadzenei iskolán keresztül, a hollandiai tanulmányokig, így kerül egymás mellé a szabad- és kortárszene, a tánczene, valamint a jazz nyelve. Kísérői hiteles tanúk, amennyiben zenésztársaival régóta keresik a közös nyelvet, amely úgy fest, maga a zenei többnyelvűség.

A koncert a Kormány 1290/ 2020. (VI. 5.) Korm. határozata alapján a kulturális intézmények által képviselt terület koronavírus világjárvány okozta gazdasági nehézségeinek enyhítése érdekében született támogatással valósul meg.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánlatunk


Balázs József, generációjának egyik legtehetségesebb hangszerelője és jazz-zongoristája ezúttal Bartók Gyermekeknek című sorozatát vette kézbe. Számos hazai és külföldi előadóművész, köztük Schiff András és Kocsis Zoltán is készített felvételt a ciklusból, amelynek gyermekek nyelvén, letisztult bölcsességgel megfogalmazott dallamai komplex és sokrétű zenei térre nyitnak ablakot.

Csalog Gábor személyében nemzetközileg is jelentős zongoristát és főleg az utóbbi években kiemelten aktív zeneszerzőt köszöntünk.

David Yengibarian népzenei ihletésű zenei világának fő inspirációs forrásai között nagy súllyal képviselteti magát az örmény zenei hagyomány, a balkáni népzene, a brazil dalok harmóniai és ritmikai sokszínűsége, az európai és amerikai jazz és improvizatív zene, valamint az argentin tangó és az azt megújító Astor Piazzolla zenéje.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!