logo
HU EN

Program


Trió Kontraszt: A feledésbe merült idő rejtélyes képfoszlányai
4

Trió Kontraszt: A feledésbe merült idő rejtélyes képfoszlányai

A Trio Kontraszt ezúttal harmadik, 2020-ban a BMC Records gondozásában megjelent lemezét, A feledésbe merült idő rejtélyes képfoszlányai című zenei anyagot mutatja be az Opus Jazz Club közönségének.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. november 3. szerda, 20:00

Trió Kontraszt: A feledésbe merült idő rejtélyes képfoszlányai

Közreműködik:
Kovács Tickmayer István – zongora, preparált zongora, Hammond C-3 orgona, Fender Rhodes
Grencsó István – tenor- és szopránszaxofon, klarinét, basszusklarinét, fuvola
Miklós Szilveszter – dob, ütőhangszerek

A Franciaországban élő, vajdasági születésű zongorista, Kovács Tickmayer István, a magyar szabadzenei színtér doyenje, Grencsó István szaxofonos, valamint a szintén vajdasági származású dobos, Miklós Szilveszter (aki szintúgy az improvizált zene kiválósága), Trió Kontraszt néven 2011 óta keresik az ellentétekben rejlő erőt. A névadással nem csupán a Bartók iránti tiszteletüket fejezték ki, – jóllehet, a szerző jazztrióra írt, azonos című műve mindenképp példaként szolgált számukra – hanem a tagok eltérő zenei világából adódó, gyümölcsöző kontrasztokra, valamint zenei örökségünk és a mai szabadzenei világ között feszülő ellentétekre is utalnak vele. A Trio Kontraszt ezúttal harmadik, 2020-ban a BMC Records gondozásában megjelent lemezét, A feledésbe merült idő rejtélyes képfoszlányai című zenei anyagot mutatja be az Opus Jazz Club közönségének. Az album tulajdonképpen a zenekarvezető-zongorista Kovács Tickmayer István zenei emlékkönyve, amennyiben a lemezen szereplő összes kompozíció az ő tollából született különböző alkotói korszakai során. Mint Szindbád utazgat az időben, régi korok szétterülő nyugalmával lapozgat élete fejezetei között az újvidéki időktől, a budapesti szabadzenei iskolán keresztül, a hollandiai tanulmányokig, így kerül egymás mellé a szabad- és kortárszene, a tánczene, valamint a jazz nyelve. Kísérői hiteles tanúk, amennyiben zenésztársaival régóta keresik a közös nyelvet, amely úgy fest, maga a zenei többnyelvűség.

A koncert a Kormány 1290/ 2020. (VI. 5.) Korm. határozata alapján a kulturális intézmények által képviselt terület koronavírus világjárvány okozta gazdasági nehézségeinek enyhítése érdekében született támogatással valósul meg.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánlatunk


Korunk egyik legünnepeltebb zongoraművésze, az orosz származású Elisabeth Leonskaja világhírű 20. századi zenészek nyomdokában jár: példaképei között szerepel David Ojsztrah, Emil Gilels és Szvjatoszlav Richter, akik közül az utóbbi közeli barátja és hosszú időn át mentora is volt.

A trió 15 éve változatlan formában él és koncertezik. Szakcsi Jr. és Balázs Elemér gyerekkori barátokként alakítottak zenekart, miután 1998 óta muzsikálnak együtt. A fiatal tehetségként az akkor már néhány éve a hazai jazz életbe berobbant Pecek Lakatos Krisztiánt hívták bőgőzni 2008-ban megjelent első lemezük, a Psalms előtt.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!