logo
HU EN

Program


Valia Calda (UK/GR)
3

Valia Calda (UK/GR)

A Valia Calda első nagylemezét a Bandcampen az év legjobb jazz albumának választották, Budapesten pedig Homecoming című legújabb lemezanyagukat mutatják be.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: február 16. péntek, 20:00

Valia Calda (UK/GR)

Közreműködik:
Sam Warner - trombita, szárnykürt
James Allsopp - tenorszaxofon
Nikos Ziarkas - gitár, elektronika
Thodoris Ziarkas - nagybőgő
Gaspar Sena - dob

A görög népzene sodrását emeli át pszichedelikus jazzbe a Valia Calda, melyet a Londonban élő görög testvérpár, Nikos és Thodoris Ziarkas alapított. A Theon Cross, Chelsea Carmichael, Moses Boyd és Yazz Ahmed együtteseiből jól ismert gitáros és nagybőgős a kivándorlás és számkivetettség időtlen küzdelmeit és az azzal való megbékélést önti zenébe, melyhez a tradicionális epiruszi görög dallamok mellett robbanékony ütemek, punk rock gitárhangzás és meditatív modális improvizációk adják az ihletet.

A 2013 óta aktív csapatot a brit színtér úttörő zenészei teszik teljessé: szaxofonon James Allsopp (Dr. John, Nostalgia77, Polar Bear), trombitán Sam Warner (Ariwo, Riot Jazz), a doboknál pedig Gaspar Sena (Alfa Mist, Maria Chiara Argirò) hallható.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánlatunk


A Legendás Albumok sorozat koncertjein a jazztörténet szempontjából különösen jelentős lemezek anyagait hallhatjuk a Modern Art Orchestra előadásában.

Igazi kuriózum a magyar zenei életben a három élvonalbeli jazzgitáros együttműködése: Gyárfás István, Rieger Attila és Szalay Gábor nemcsak hangszerük kiválóságai, hanem zenekarvezetőként, zeneszerzőként és zenetanárként is jeleskednek. A ritmusszekciót alkotó Soós Márton (bőgő) és Cseh Balázs (dob) szintén a legkeresettebb hazai jazz-muzsikusok közé tartoznak.

Ezen a koncerten a trió nemcsak az új lemezről válogat, hanem a megelőző albumok számai közül is felelevenít néhányat, a műsort pedig népdalfeldolgozások teszik teljessé.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!