logo
HU EN

Program


Varga Bendegúz Quartet feat. Tzumo: Chasing Your Dreams – lemezbemutató koncert

Varga Bendegúz Quartet feat. Tzumo: Chasing Your Dreams – lemezbemutató koncert

Varga Bendegúz együttesének második, a Tom-Tom Records gondozásában megjelenő lemeze a 2018-ban megjelent Goldmund folytatása, talán még kiforrottabb hangzásvilággal és még egyértelműbb elköteleződéssel a kísérletező kortárs jazz felé.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. június 17. szombat, 20:00

 A zenekarvezető és a tagok kompozícióit és hangszereléseit gondos kidolgozottság, egységes érzelmi és hangulati töltés, játékukat pedig magasfokú minőség és érzékenység jellemzi. A lemez anyaga változatos, ugyanakkor koherens összképet alkot, valamint a műfajban járatlanok számára is viszonylag könnyen megközelíthető zenei világot kínál.

A zenekarvezető dobos játszik Karosi Júlia zenekarában, de korábban évekig tagja volt például Gáspár Károly, Rieger Attila és Bacsó Kristóf együtteseinek is. Saját zenekarát 2015-ben alapította, amelyben jelenlegi zenésztársa a többször is az év szaxofonosának választott Ávéd János, Fenyvesi Márton Junior Prima díjas jazzgitáros, valamint Bögöthy Ádám, a szcéna egyik legfoglalkoztatottabb bőgőse. Az új lemez és az este vendégművésze a virtuóz zongorista Tzumo Árpád, aki az amerikai Monk Institute hallgatójaként végzett.

„Mindannyian kergetjük az álmainkat. Szerintem az egyik legfontosabb erény, ha az ember nem adja fel a kergetést. Bendegúzék ezzel a lemezzel utolérték az álmaikat, amihez szívből gratulálok!” – mondta az új lemezről Juhász Gábor jazzgitáros, zeneszerző.

Közreműködik:

Ávéd János - szaxofon
Fenyvesi Márton - gitár
Bögöthy Ádám - nagybőgő
Varga Bendegúz - dob
Vendég:
Tzumo Árpád - zongora

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Telefon: +36 1 216 7894

Ajánlatunk


Korunk egyik legünnepeltebb zongoraművésze, az orosz származású Elisabeth Leonskaja világhírű 20. századi zenészek nyomdokában jár: példaképei között szerepel David Ojsztrah, Emil Gilels és Szvjatoszlav Richter, akik közül az utóbbi közeli barátja és hosszú időn át mentora is volt.

Új Blue Note albumával, a nublues-zal érkezik Budapestre Joel Ross vibrafonos, zeneszerző, aki az elmúlt években az amerikai jazz-zenészek új generációjának meghatározó hangjává emelkedett.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!