logo
HU EN

Program


Varga Dániel Quartet, vendég: Ávéd János

Varga Dániel Quartet, vendég: Ávéd János

A KUG, azaz a Grazi Művészeti Egyetem zeneszerzés mesterszakát végző, 27 éves nagykanizsai származású szaxofonos, hangszerelő és zeneszerző Varga Dániel fő zenei hatásai igencsak sokszínűek: a hard-boptól és modális jazztől a 70-es évek fúziós és rock zenéjén át egészen a kortárs modern jazzig, vagy popzenéig mindent meghallgat.  több

Ezek az inspirációk csapódnak le két önálló projektjében is – a Moped Loewen friss progresszív jazz rockot játszik, míg az Opusban most színpadra lépő, saját nevét viselő nemzetközi felállású kvartettje modális és szabad zenei elképzelésekből kiinduló, lírai hatásokat sem nélkülöző kortárs jazzt művel.

Varga Dánielre, saját bevallása szerint, már gyermekkorától komoly zenei hatással volt két honftársa, a gitáros Fenyvesi Márton és a szaxofonos Ávéd János. Nagy öröm volt számára, amikor első felvételeinek keverési és hangmérnöki munkáihoz sikerült megnyernie Fenyvesi közreműködését, nem is beszélve arról, amikor a gitáros a Varga Dániel Quartet rendes tagjává vált. Mostani koncertjük különlegessége, hogy arra másik példaképét, Ávéd Jánost is sikerült elhívnia vendégként. A csapatot a horvát Ivar Krizic bőgős és a brazil Matheus Jardim dobos személyében az egyik legjobb fiatal nemzetközi ritmus szekció támogatja.

Közreműködik:

Varga Dániel - altszaxofon
Fenyvesi Márton - gitár
Ivar Krizic - nagybőgő
Matheus Jardim - dob
vendég:
Ávéd János - tenorszaxofon

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni!
Ülőhely csak asztalfoglalás esetén garantálható.
Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!
Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el.

Telefon
+36 1 216 7894