logo
HU EN

Program


¡Villedyvoch

¡Villedyvoch

A ¡Villedyvoch Móser Ádám legújabb zenekara. Szólóprojektje és a ¡Nosnach duó után új változata, állomása, egyúttal sűrűsödése annak a zenei univerzumnak, amit Ádám francia-balkán-klezmer-tangónak nevez. Az est folyamán mindhárom felállás hallható lesz.

Aktuális előadásokKözreműködik:
Móser Ádám - harmonika, kaval
Kertész Endre - cselló
Bartek Zsolt – klarinét

Móser Ádám így vall a tangóról: „A tangó nekem mindig a kultúrák találkozásáról szólt, ahogyan a sanzon is. Hagyományok törésvonalai mentén születő feszültségről és annak feloldásáról. Szenvedélyről, életről, és halálról is. A tangóban ugyanúgy benne van Kelet-Európa, mint Argentína, New York vagy Odessza. A sanzonban a Balkán és Párizs. Zeném az improvizáció szabadsága köré szerveződik. Francia, zsidó, argentin, balkáni és cirkuszi zenék keverednek benne kortárs elemekkel. Amikor játszom, a zeném végül mindig történetté lesz, amely szavak nélkül meséli el a szabadság történetét.”

A ¡Villedyvoch Móser Ádám legújabb zenekara. Szólóprojektje és a ¡Nosnach duó után új változata, állomása, egyúttal sűrűsödése annak a zenei univerzumnak, amit Ádám francia-balkán-klezmer-tangónak nevez. Az est folyamán mindhárom felállás hallható lesz. A zenei világba bevezető szólóharmonika után Kertész Endrével kiegészülve a ¡Nosnach következik: ismerős-ismeretlen dallamok, hangszerek által elmesélt történetek. Egy boka, egy hajtincs, egy sóhaj. Vállak rezdülése, egy mosoly. Megsárgult képek. Hajnali búcsú, találkozás, ölelés. Éjszakák, utcák, albérletek.

Végül pedig a ¡Villedyvoch lép színpadra, amelynek zenéjében Ádám továbbviszi eddigi munkáinak tanulságait, és új utakra lép. Hasonló világ egészen más konstellációban: a trió Ádám és Endre mellett Bartek Zsolttal teremt egyensúlyt. A kompozíciókban a zsidó zene, Piazzolla, a kortárs kamarazene és a jazz végtelen improvizációkban keveredik a harmincas évek Párizsának, New Yorknak és Odesszának légkörével.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Telefon: +36 1 216 7894

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!