logo
HU EN

Program


Vive le Jazz / Emily Loizeau & Palotai Csaba
3

Vive le Jazz / Emily Loizeau & Palotai Csaba

Az Opus Jazz Clubban adandó duókoncert Lou Reed, Bob Dylan, Nick Cave szelleme éppúgy belengi majd, mint a nagy sanzonszerzők, Ferré, Brassens, vagy Leforestier öröksége, miközben kétség kívül egy személyes, intim és szenvedélyes koncertben lehet része a hallgatóknak.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. október 16. szombat, 20:00

Vive le Jazz / Emily Loizeau & Palotai Csaba

Közreműködik:
Emily Loizeau - ének, billentyűk
Palotaï Csaba - gitár

Emily Loizeau a 2000-es évek közepén felbukkanó, újhullámos francia sanzon műfajának egyik legnépszerűbb képviselője. Az énekesnő álomszerű univerzuma, melyet füstös, karcos hangszíne jellemez, a folk zenét ötvözi a humorral, világosan felmutatva angol-francia kettős kultúráját. Emily Loizeau ugyanis francia apja és angol édesanyja révén egy kétnemzetiségű művészközegben nőtt fel. Inspirációi is e két irányból érkeztek hozzá: az angol nyelvű énekes-dalszerzők felől (Nina Simone, Bob Dylan, Tom Waits) és a francia (sanzon)kultúrából, Georges Brassens, Barbara és Jeanne Moreau révén. A zenei inspirációk mellett Emily esetében nem elhanyagolható a színházi háttér hatása sem: nagyanyja, Peggy Ashcroft híres brit színésznő volt, ő maga pedig színházművészeti tanulmányokat is folytatott Londonban, majd pedig Georges Aperghis zeneszerző, rendező asszisztenseként került közelebbi kapcsolatba a színpaddal. Énekes karrierjét egy párizsi kabaréban kezdte 26 évesen, ahol egyszemélyes show-val, megkoreografált dalokkal lépett fel. Első lemezét 31 évesen adta ki a Fargo Records L'Autre Bout du Monde címmel, amit azóta számos sikeres album követett. Loizeau élő koncertjeire máig jellemző a teátrális hangulat, a körültekintően megrendezett vizualitás.

Palotaï Csaba 1972-ben született Budapesten, 1996 óta Párizsban él. Stílusát a rock, a free-jazz, a blues és a kelet-európai népzene határozza meg. Jazz-gitározást Babos Gyulától tanult, majd a Párizsi Konzervatóriumban fejlesztette tovább magát. Korai stílusára erősen hatott Gadó Gábor, szintén Franciaországban élő magyar gitáros. Projektjeiben olyan zenészek társaságát élvezte, mint Thomas De Pourquery, Rémi Sciuto, Fred Pallem, John Zorn, John Parish, Jeff Hallam, Wladimir Anselme, vagy Bertrand Belin, illetve Emily Loizeau. Csabának eleddig hat lemeze jelent meg a BMC Records égisze alatt, köztük a The Deserter című szólólemez és a 2019-ben megjelent Antiquity című album, valamint a 2021-ben napvilágot látott, Steve Argüelles-szel duóban rögzített lemez, a Cabane Perchée.

Palotaï Csaba hosszú ideje közreműködik Emily Loizeau produkcióiban, legutóbbi, 2020-ban megjelent, Lou Reed-feldolgozásokat tartalmazó, Run Run Run (Hommage à Lou Reed) című albumán is játszik, és a koncert előtt néhány héttel, szeptember 17-én megjelenő Icare című lemezen is hallhatjuk játékát.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánlatunk


Új műsorukban, melynek címe Ének a határtalanról, Tímár Sára versmegzenésítéseit és népzenei feldolgozásait hallhatjuk, melyben a cimbalmos Szabó Dániel a szerzőtársa. Olyan Weöres Sándor verseket és népdalokat gyűjtöttek egybe, aminek központi témája az örökkévalóság, harmónia keresés, halál utáni élet, tudatosodás, vagy az örök érvényű szerelem.

A repertoár gerincét adó kompozíciók - melyeket főként Baló Sámuel jegyez és ezúttal Dresch Mihály közreműködésével szólalnak meg - teret és szabadságot adnak a rögtönzéshez, valamint a tagok közötti zenei kommunikációhoz, így minden alkalommal máshogy szólalnak meg, más színezetet kapnak, frissek maradnak.

Dés András jó ideje olyan formával kísérletezik különböző zenekaraival, amelyben a zenészek az előre megírt, szigorúan komponált részeket szabad improvizációkkal kötik össze.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!