logo
HU EN

Program


XJAZZ! Budapest / Abáse (HU/DE)
2

XJAZZ! Budapest / Abáse (HU/DE)

Ismét Berlin lüktetését hozza el a jazz műfajába az XJAZZ! Budapest szeptemberi kiadása az Opus Jazz Clubban.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. szeptember 23. szombat, 20:00

XJAZZ! Budapest / Abáse (HU/DE)

Közreműködik:
Bognár Szabolcs - billentyűk, elektronika
Az Àbáse berlini és budapesti művészei

Két igencsak különböző, de egyformán különleges produkcióval húzzuk szorosabbra a zenei szálakat Berlin, Budapest és ezúttal az ukrajnai Odessza között: szeptember 22-én a német trombitás, Sebastian Studnitzky és az ukrán zongorista, Andrii Pokaz légies, elektronikával fűszerezett crossover jazz duóját mutatjuk be, szeptember 23-án pedig a Berlinben élő magyar producer, Àbáse, azaz Bognár Szabolcs zenei kontinenseket megmozgató, Brazíliát és Nyugat-Afrikát megidéző zenéje szól a klubban.

Az Àbáse a Berlinben élő magyar producer és billentyűs, Bognár Szabolcs alkotói fantáziájából született meg. Az örök mozgásban lévő produkció a jazzből, a nyugat-afrikai és brazil zenéből, a hip-hopból és az elektronikus zenéből készít különleges főzetet, s közben a stílusok összes sematikusságát messziről elkerüli. Az àbáse szó a nyugat-afrikai joruba nyelvből származik, és együttműködést jelent – ez Àbáse zenéjének kulcsfontosságú eleme, hiszen sokoldalú művészeket hoz össze a világ minden tájáról, hogy közösen lépjék át a műfaji határokat. Szabolcsot korábban a Solqlap Budapest és a The Mabon Dawud Republic vezéralakjaként ismerhettük. Párizsi, lyoni, New York-i, Rio de Janeiro-i és salvadori rezidenciáit követően jelenleg Berlinben él, ahol szólókarrierje mellett Wayne Snow nigériai soulénekes és Ziggy Zeitgeist ausztrál jazzdobos billentyűse.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánlatunk


MAO muzsikusai tanulmányozzák és belsővé teszik az aktuális lemezanyag egészét, a zenei szerkezeteket és a hangszereléseket az előadások alkalmával érintetlenül hagyva. Minthogy a jazz nyelvezetének alapvető összetevői az improvizáció és a szólisztikus önkifejezés, a muzsikusok természetesen rögtönzött szólókat adnak elő a koncerteken.

A New Fossils tagjai a magyar és nemzetközi jazz- és könnyűzenei élet aktív muzsikusai: nevükkel az alternatív és indie zenei szcéna olyan meghatározó zenekaraiban is találkozhatunk, mint a Mörk, Co-Lee, Mordái, a Deep Glaze vagy a Dresch Quartet. Zenéjüket átszövi az elvágyódás, miközben a végeredmény egyértelműen kapcsolódik a kortárs, urbánus jazz legutóbbi vonulatához.

Az Alto for Two kvintettet két női altszaxofonos, Kika Sprangers és Irene Reig vezeti. Zeneiségük a jazz hagyományában gyökerezik, ám határozott művészi víziójuk eltérő utakat jelöl ki számukra.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!