logo
HU EN

Program


XJAZZ! Budapest / Milad Khawam (DE)

XJAZZ! Budapest / Milad Khawam (DE)

A közel-keleti tradíciók és a modern elektronikus zenék fúziójaként jött létre a Berlinben élő szír trombitás-producer-komponista, Milad Khawam világa.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. szeptember 16. péntek, 20:00

Szerzeményeiben az arab zenére is jellemző, nem-temperált skálák egzotikuma és a szúfi zenékbe kódolt extázis találkozik az egyik legszínesebb európai metropolisz, az elektronikus zenék fővárosának is tartott Berlin pulzálásával. Milad Khawam Damaszkuszból származik, ahol klasszikus és arab zenét tanult. Debütáló albuma, a To The West 2020-ban jelent meg az XJAZZ Music Berlinnél. Az album azokból az inspirációkból, mentális és fizikai nehézségekből született, amik Miladot a Szíriából Németországba tartó útja során érték. Mindezt iróniával és pozitívan igyekezett megfogalmazni, gondolva azokra, akik a mai napig ugyanezekkel a kihívásokkal találják szembe magukat Európa felé vezető útjukon. Khawam szokatlan trombitajátékát gyakran szólóban tökéletesítgeti, ötvözve a klasszikus játékmódot és az elektronikus effekteket. Trombitásként már nagyon fiatalon számos zenekarban vállalt szólista szerepet (Syrian Children Orchestra, Orchestra Solhi Al-Wadi Institute, National Orchestra of Arabic Music, Syrian National Symphony Orchestra), és megannyi koncerten és fesztiválon szerepelt Európában és a Közel-Keleten.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánlatunk


Korunk egyik legünnepeltebb zongoraművésze, az orosz származású Elisabeth Leonskaja világhírű 20. századi zenészek nyomdokában jár: példaképei között szerepel David Ojsztrah, Emil Gilels és Szvjatoszlav Richter, akik közül az utóbbi közeli barátja és hosszú időn át mentora is volt.

A jelenleg három különböző országban élő zenészek az európai jazz égisze alatt egyesítik a folkot és a kortárs zenét, amelyből néhol varázslatosan gyönyörű, néhol meghökkentően karcos zenei világ született a BMC Records számára rögzített, most bemutatkozó albumukra.

Kőszegi Imre az első olyan generációhoz tartozik Magyarországon, akik a modern jazzt önálló, a szórakoztató tánczenétől független műfajként közelíthették meg. Játékára a bebop és a free jazz gyakorolta a legnagyobb hatást.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!