logo
HU EN

Program


XJAZZ! Budapest / Sebastian Studnitzky & Andrii Pokaz (DE/UA)

XJAZZ! Budapest / Sebastian Studnitzky & Andrii Pokaz (DE/UA)

Ismét Berlin lüktetését hozza el a jazz műfajába az XJAZZ! Budapest szeptemberi kiadása az Opus Jazz Clubban.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. szeptember 22. péntek, 20:00

Két igencsak különböző, de egyformán különleges produkcióval húzzuk szorosabbra a zenei szálakat Berlin, Budapest és ezúttal az ukrajnai Odessza között: szeptember 22-én a német trombitás, Sebastian Studnitzky és az ukrán zongorista, Andrii Pokaz légies, elektronikával fűszerezett crossover jazz duóját mutatjuk be, szeptember 23-án pedig a Berlinben élő magyar producer, Àbáse, azaz Bognár Szabolcs zenei kontinenseket megmozgató, Brazíliát és Nyugat-Afrikát megidéző zenéje szól a klubban.

A berlini multiinstrumentalista, Sebastian Studnitzky és az Odesszában élő zongorista, Andrii Pokaz duóprojektje kihívásokkal teli, sorsfordító idők közepette született. Bár a két zenész élethelyzete nem is lehetne különbözőbb, találkozásukkal az improvizáció csodáját ünneplik. Andrii Pokaz eredetileg klasszikus zongorát tanult – és jelenleg is azt tanít – az Odesszai Konzervatóriumban, de időközben Ukrajna egyik legkiemelkedőbb jazz-zongoristájává vált. Sebastian Studnitzky műfajokon túlmutató, rendkívül személyes és érzelmes soundjáról és játékáról ismert. Elnyerte a német Grammyként számon tartott ECHO Jazz és OPUS Klassik díjakat, egyúttal pedig a berlini XJAZZ! fesztivál alapítója. A két művészt a virtuóz és mesterkéletlen hangszeres játék, valamint a különböző stílusok, mint a jazz, a klasszikus és az elektronikus zene felfedezése iránti kíváncsiság köti össze.

Közreműködik:

Sebastian Studnitzky - trombita, elektronika
Andrii Pokaz - billentyűs hangszerek

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Telefon: +36 1 216 7894

Ajánlatunk


Tony Lakatos és Fabio Miano ebből az alkalomból két kitűnő magyar zenésszel alakítottak kvartettet, hogy saját szerzeményeiket és néhány sztenderdet adjanak elő – hűen a jazz történeti hagyományaihoz, illetve a bebop és a hard bop világához, latinos beütéssel fűszerezve.

A Jü 2012-ben alakult Budapesten. A trió tagjai a hazai zenei élet sokat foglalkoztatott zenészei, olyan együttesekből érkeztek, mint a Qualitons, a Zuboly, az Erik Sumo Band, a Dresch Quartet vagy a Grencsó Kollektíva.

MAO muzsikusai tanulmányozzák és belsővé teszik az aktuális lemezanyag egészét, a zenei szerkezeteket és a hangszereléseket az előadások alkalmával érintetlenül hagyva. Minthogy a jazz nyelvezetének alapvető összetevői az improvizáció és a szólisztikus önkifejezés, a muzsikusok természetesen rögtönzött szólókat adnak elő a koncerteken.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!