logo
HU EN

Program


Yellow Alert: Modern Art Orchestra plays the music of Péter Szendőfi

Yellow Alert: Modern Art Orchestra plays the music of Péter Szendőfi

A Modern Art Orchestra a 2022/23-as évadban a legkiválóbb mai magyar zeneszerzőket hozza el az Opus Jazz Clubba. Hatrészes koncertsorozatukban olyanokkal dolgozik együtt, akik a nagyzenekari hangzással kísérleteznek, új utakat keresve.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. szeptember 29. csütörtök, 20:00

A komponisták egyben az estek szólistái is lesznek, és friss darabjaikat mutatják be a zenekarral. Az egyedülállóan magas színvonalú Modern Art Orchestra művészeti vezetője, Fekete-Kovács Kornél és a zenekar muzsikusai műfaji határokat meghaladó szemlélettel nyúlnak a zenéhez. Játékuk és kompozícióik középpontjában a zenei kreativitás, a zenei gondolat szabad kifejezése áll. Ebben az évadban a magyar modern zene olyan autonóm alkotóival működnek együtt, akiknek gondolkodásmódja a legközelebb áll hozzájuk.

Szendőfi Péter a 2020-as év elején kezdett megkomponálni és hangszerelni egy teljes albumnyi anyagot, amely nem hagyományos big band stílusú darabokat és hangszerelési megoldásokat tartalmaz, hanem elsősorban a 60-as évek óta jelenlévő fúziós jazz progresszív zenei elemeiből táplálkozik. Az anyagot nyolc, modern dallam-, harmónia- és ritmusvilágú kompozíció teszi ki, amelyek karaktere a lendületestől a líraiig terjed, és ihletésük is különböző. Az egyik mű például Kodály Esti dalának szövegére és ritmikájára épít. Egy másik darab egy 7-5 ritmika váltakozására írt dallam köré szerveződik; a téma rendszeresen visszatér, de mindig más kontextusban és harmóniai vázon szólal meg. Valamennyi műben a fúvós hangszercsoportok között folyamatos concerto-viszony áll fenn: a kontrapunktikus dallamszerkesztésre jellemző, egyformán fontos dallamok, szólamok együttesen vannak jelen. A bigband hangszercsoportjai a hagyományos felállásban maradnak, egy-egy darabban viszont megszólal fuvola, hegedű és női énekhang is. A program magyar viszonylatban egyedülállónak számít, mivel ilyen stílusú, új kompozíciókból álló bigband műsort eddig még nem mutattak be hazánkban.

Közreműködik:

Szendőfi Péter - dob
Szirtes Edina - ének, hegedű
Kormos János - gitár
Révész Richárd - zongora
Szuna Péter - basszusgitár
Modern Art Orchestra
Művészeti vezető: Fekete-Kovács Kornél

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Telefon: +36 1 216 7894

Ajánlatunk


Bárki, aki megkísérel hiteles leírást adni a Mario Rom’s Interzone trióról, előbb-utóbb szuperlatívuszokban fejezi ki magát. A tizenkét éve fennálló osztrák zenekar a kritikusok és a média részéről nagyon rövid idő alatt világszerte igen komoly figyelmet érdemelt ki.

Kőszegi Imre az első olyan generációhoz tartozik Magyarországon, akik a modern jazzt önálló, a szórakoztató tánczenétől független műfajként közelíthették meg. Játékára a bebop és a free jazz gyakorolta a legnagyobb hatást.

Ezen a kétrészes koncerten két egyedi hangú francia zenekar mutatkozik be az Opus közönsége előtt, amelyek a Pégazz & l'Hélicon jazzkollektíva égisze alatt alakultak meg.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!