logo
HU EN

Program


Ávéd János 12

Ávéd János 12

„A kompozíció csak lelassított improvizáció” – mondta Arnold Schönberg. „A kompozíció lelassított improvizáció, az improvizáció pedig felgyorsított kompozíció” – vélte Wayne Shorter.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. május 5. péntek, 20:00

Az elképesztő hangszíngazdagságú szaxofonos, Ávéd János ezúttal a 12 hang teljes spektrumát fedezi fel, valamint kompozíció és improvizáció viszonyát boncolgatja kiválóságokat tömörítő együttese élén, Harcsa Veronika, Fassang László, Pozsár Máté, Ajtai Péter és Gyárfás Attila társaságában. 2013-ban John O’Gallagher a New York-i kortárs jazz idiómáiba oltotta Webern zenéjét, miközben arra a kérdésre kereste a választ, hogy mennyire alkalmazhatóak Anton Webern zeneszerzési módszerei az improvizációban. Ez a téma áll Ávéd János kutatásainak középpontjában is. Lehet-e spontán módon tizenkét hangú zenei struktúrákat alkotni, hogy közben megőrizzük a zeneszerzési technika integritását? Mennyire marad Webern stílusában az így improvizált zene? Kell-e, hogy ebben a stílusban maradjon? Létezik-e olyan, hogy jazz tizenkét hanggal?

Közreműködik:

Harcsa Veronika - ének
Ávéd János - szaxofon, hangszerelés, kompozícók
Fassang László - Hammond orgona, zongora
Pozsár Máté - zongora, analóg szintetizátor
Ajtai Péter - nagybőgő
Gyárfás Attila - dob

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Telefon: +36 1 216 7894

Ajánlatunk


Új Blue Note albumával, a nublues-zal érkezik Budapestre Joel Ross vibrafonos, zeneszerző, aki az elmúlt években az amerikai jazz-zenészek új generációjának meghatározó hangjává emelkedett.

A jelenleg három különböző országban élő zenészek az európai jazz égisze alatt egyesítik a folkot és a kortárs zenét, amelyből néhol varázslatosan gyönyörű, néhol meghökkentően karcos zenei világ született a BMC Records számára rögzített, most bemutatkozó albumukra.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!