logo
HU EN

Program


David Yengibarian Trio Feat. Eva Alekszandrovna

David Yengibarian Trio Feat. Eva Alekszandrovna

David Yengibarian népzenei ihletésű zenei világának fő inspirációs forrásai között nagy súllyal képviselteti magát az örmény zenei hagyomány, a balkáni népzene, a brazil dalok harmóniai és ritmikai sokszínűsége, az európai és amerikai jazz és improvizatív zene, valamint az argentin tangó és az azt megújító Astor Piazzolla zenéje.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: január 13. péntek, 20:00

Az örmény David Yengibarian Magyarországon folytatta zenei tanulmányait, ahol idővel keresett jazz- és világzenei előadóvá és zeneszerzővé vált. Hat saját lemezt jelentetett meg, tovább számos színházi és filmzenét komponált. 1999-ben megalakított triója az elmúlt két évtized során számos alakváltáson esett át, zenésztársai között a hazai jazz számos prominens képviselőjét megtalálhattuk. Az utóbbi években állandósult felállás két oszlopos tagja Badics Márk (dob) és Vajdovich Árpád (basszusgitár). 2021 óta a Trio rendszeres vendége a lehengerlő hangú Eva Alekszandrovna énekesnő, akivel legfőképpen brazil dalokat adnak elő, saját stílusban, egyéni módon fűszerezve.

Eva Alekszandrovna kötődése a brazil kultúrához mára az identitása részévé vált; az énekesnőt immár családi szálak is fűzik a szamba szülőhazájához. A bossa novával kezdődő és végül a szambában kiteljesedő úton a legnagyobb brazil előadók vezették. Gal Costa, Caetano Veloso, João Gilberto, Cartola, Milton Nascimento és a legnagyobb példakép, Alcione “Marrom” voltak a mesterei. A dalokon keresztül a közönség nemcsak ebbe a tüzesen lüktető kultúrába, hanem az annak közvetítéséhez szükséges érzelmi és lelkivilágba is betekintést nyerhet.

Közreműködik:

David Yengibarian - harmonika
Vajdovich Árpád - basszusgitár
Badics Márk - dob
vendég:
Eva Alekszandrovna - ének

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánlatunk


…csönd-zsákból hangot lop… (Weöres Sándor)

A Classicus Quartet ötödik évébe lépő sorozata a vonósnégyes-irodalom egyedülálló keresztmetszetét kínálja a BMC Koncerttermében.

Dresch Mihály néhány éve alapította meg Vonós Quartetjét, hogy a műfajok izgalmas ötvözetét ezúttal hangsúlyosabban a népzene nézőpontja felől közelítve teremtse meg, természetesen továbbra is a védjegyszerű Dresch-hangzással.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!