logo
HU EN

Program


j(A)zz! - Synesthetic Octet

j(A)zz! - Synesthetic Octet

A zabolátlan fenegyerekek alkotta zenekar lazán keveri a különféle műfajokat, a végeredmény vad zamata pedig mindig egyedi kézjegyüket hordozza. Az Uya komplex és ritmikától hajtott kamarajazz, vagy ha úgy tetszik, dada rap. A halandzsanyelven zajló rappelés arra az élményre kívánja emlékeztetni a hallgatót, amikor olyan énekszólam érinti meg, amelynek nem érti a szövegét.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. március 16. csütörtök, 20:00

j(A)zz! - Synesthetic Octet

Közreműködik:
Vincent Pongrácz - klarinét
Doris Nicoletti - fuvolák
Clemens Salesny - basszusklarinét, stritch
Richard Köster - trombita
Alois Eberl - harsona
Peter Rom - gitár
Manu Mayr - nagybőgő, basszusgitár
Lukas König - dob

Az osztrák Synesthetic Octet harmadik stúdióalbuma, az Uya a Jazzwerkstatt Records gondozásában jelent meg 2021 decemberében, és crossover kategóriában nemsokára jelölték is a német lemezkritikusok díjára. A zabolátlan fenegyerekek alkotta zenekar lazán keveri a különféle műfajokat, a végeredmény vad zamata pedig mindig egyedi kézjegyüket hordozza. Az Uya komplex és ritmikától hajtott kamarajazz, vagy ha úgy tetszik, dada rap. A halandzsanyelven zajló rappelés arra az élményre kívánja emlékeztetni a hallgatót, amikor olyan énekszólam érinti meg, amelynek nem érti a szövegét. Vincent Pongrácz, a zenekar vezetője pontosan ezt élte meg tinédzserként: úgy került az amerikai rap kifejezőerejének bűvkörébe, hogy még egy szót sem értett a számokból. A klarinétos-zeneszerző Pongrácz 2013-ban alapította meg főként saját szerzeményeit játszó együttesét, amelynek nevét a szinesztetikus érzékeléséről is elhíresült Olivier Messiaen ihlette.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánlatunk


A triptichon ötlete 2022-ben született az európai jazz legfontosabb találkozási pontján, a brémai Jazzahead! fesztiválon. Hosszú érlelődés után most először lép közönség elé a formáció: az Opus Jazz Clubban teljesen új repertoárt bontakoztatnak ki, amellyel lemezfelvételre is készülnek.

Kinczel Dániel triója a zongorista-zeneszerző alkotásainak világába kalauzolja a hallgatót, amelyek a cool jazz és az impresszionista zene szerelemgyerekeként születtek, de vonásaikban bluest is örököltek.

A Subtones műfaji határokon átívelő, dalközpontú szerzeményeivel néhány év alatt közönségkedvenc koncertzenekarrá vált a hazai jazzpop színtéren. Azért, hogy még közvetlenebbül tudjanak kapcsolódni a hazai közönséghez, a Fonogram-díjas Lángolj című lemezükön kizárólag magyar nyelvű dalok hallhatók, amelyek szövegét a zenekar tagjai mellett Szepesi Mátyás és Závada Péter írták.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!